zagrebački gradonačelnik

[VIDEO/FOTO] Tomašević o dodjeli posla C.I.O.S. grupi: Rok za žalbu je 28. listopad. Dosad nije bilo žalbi, ako tako i bude, onda će odluka biti takva kakva je

26.10.2021 u 11:19

Bionic
Reading

Tomislav Tomašević, zagrebački gradonačelnik, kazao je na redovitoj konferenciji za medije utorkom kako će se u najkraćem mogućem roku dogoditi sjednica Upravnog vijeća dječje bolnice Srebrnjak i raspisivanje natječaja za novog ravnatelja. Uz to, dodao je, da će uskoro će biti raspisan i natječaj za ravnatelja odnosno ravnateljicu bolnice KB-a 'Sveti duh'

Istaknuo je da su u Dječjoj bolnici Srebrnjak imenovana četiri nova člana Upravnog vijeća.

'To su profesor Goran Tešović kao predsjednik vijeća, profesor Danko Velimir Vrdoljak, Danielu Širinić i Snježanu Pavlovski. Oni će donijeti odluku o novom natječaju za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak. U bolnici Sveti Duh je predsjednik Darko Kaštelan, a ostali članovi su Ana Bobinac, Davor Katanić i Branko Anči', kazao je Tomašević.

Dodao je da očekuje niz natječaja za ravnatelje zdravstvenih ustanova. Osvrnuo se i na javni poziv za pomoć za obnovu nekretnina koje su oštećene u potresu u Zagrebu.

'U 2020. je odobreno 230 prijava, a u 2021. je bio drugi poziv. Radi se o pomoći do 50.000 kuna po kući. Ukupno dosada će u ovoj godini biti isplaćeno 22 milijuna kuna, a do kraja godine bi to moglo doći do 30 milijuna kuna', istaknuo je Tomašević.

  • +12
Konferencija za medije Tomislava Tomaševića Izvor: Pixsell / Autor: Željko Hladika

Naveo je da u tijeku ishođenje dozvola za najam drobilice za glomazni otpad te da će napraviti po tom pitanju sve što Zakon nalaže. Novinare je zanimalo hoće li posao za odvoz biootpada biti dodijeljen C.I.O.S. grupi. Rok za žalbu je 28. listopad. Dosad nije bilo žalbi, ako tako i bude, onda će odluka biti takva kakva je, rekao je Tomaševi dodavši da će dok Grad ne izgradi sortirnicu, jasno je da će Grad morati surađivati s privatnim tvrtkama. Pojasnio je da rade na pripremi dokumentacije za izgradnju sortirnice s EU sredstvima.

'Nakon što izgradimo sortirnicu, moći ćemo dobar dio te plastike koja se odvaja prodavati', pojasnio je. Osvrnuo se i na obnovu nakon potresa kazavši da s obiteljskim kućama imaju manji problem jer nema neriješenih imovinsko-pravnih odnos.

Izvor: Pixsell / Autor: Željko Hladika

'Vezano za višestambene zgrade u povijesnoj jezgri zgrada, mislimo da bi se trebalo ići blok po blok, a ne svaka zgrada točkasto, zbog preusmjeravanja prometa i osiguravanja lokacija', kazao je Tomašević dodavši da čeka da se obnova privatnih zgrada, koja se po novom zakonu, prebacuje na finaciranje od strane države, ubrza', kazao je gradonačelnik. Komentirao je pad rejtinga stranke Možemo kazavši da je to neka prolazna kategorije i da se gleda se rezultat na kraju utakmice.

Govoreći o Adventu kazao je da je došlo je više od 200 prijava za 90-ak lokacija te da će se još tjedan dana analizirati i onda će se vidjeti hoće li se ići u novi krug ili će se ostati na ovom broju kućica. Upitan što će od infrastrukture i programa ponuditi grad osim što će naplatiti zakup kazao je da će nešto od programa će raditi Grad, a nešto Turistička zajednica.

'Formirali smo radnu skupinu koja će se baviti rješavanjem potencijalnih problema. I dalje to nije Advent iz 2019. nego drugi pandemijski Advent pa ćemo morati biti fleksibilni obzirom na razvoj epidemije', rekao je Tomašević. Osvrnuo se i na osustajanje od prodaje poslovnih prostora kazavši kako su htjeli razmotriti različite opcije prije nego što smo išli na model direktne prodaje ljudima koji su u njima.

'Željli smo vidjeti možemo li dobiti više cijene, zato je ta točka povučena', zaključio je Tomašević.