SJEDNICA VLADE

Plenković: Punjenje podzemnog skladišta plina Okoli ide po planu, prešli smo 90 posto zapunjenosti

05.10.2022 u 13:57

Bionic
Reading

U srijedu je održana sjednica Vlade. Prije početka premijer Andrej Plenković se osvrnuo na aktualna događanja

Prvo je kazao da su u BiH održani izbori te je pohvalio odluku visokog povjerenika Christiana Schmidta o izmjenama izbornog zakona i ustava Federacije BiH, kojima je donio određene osigurače za hrvatski narod. Istaknuo je da je nažalost opet došlo do preglasavanja te je opet pobijedio čovjek koji je Hrvat, ali ne predstavlja Hrvate iz BiH.

Plenković smatra da se nakon ovog koraka, nametanja odluke, treba pristupiti širim reformama kako se više ne bi događale nepravde da Hrvati nemaju svoga legitimnog predstavnika.

Premijer je čestitao ministrici Tramišak na organizaciji posjeta europske povjerenice. Istaknuo da, otkad su krenuli prije šest godina, Hrvatska je bila na 61 posto prosjeka razvoja Europske unije, a sada smo već na 70 posto. Smatra da bi ovo desetljeće trebalo proći u naporima da se ta razlika još smanji.

Podsjetio je na posjete Ličko-senjskoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, poručivši da će za potonju donijeti odluke za financijsko ublažavanje posljedica nevremena.

Što se tiče punjenja podzemnog skladišta plina Okoli, Plenković je rekao da ono ide po planu i da je prešlo razinu zapunjenosti od 90 posto.

Najavio je da sutra putuje na sastanak Europske političke zajednice u Prag, a tema će biti energetika. Istaknuo je da Hrvatska neće prihvatiti odluku o aneksiji ukrajinskih teritorija, isto kao što nije prihvatila ni aneksiju Krima. Čestitao je Dan učitelja svim učiteljima.

  • +7
Sjednica Vlade Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek