sjednica vlade

[FOTO] Plenković: Nakon našeg paketa mjera ozračje zabrinutosti sasvim se smirilo

29.09.2022 u 13:31

Bionic
Reading

Izmjene Zakona o radu jedna su od tema redovite sjednice Vlade na kojoj se uvodno obratio premijer Andrej Plenković

Plenković je podsjetio da će se poslijepodne održati posebna sjednica Vlade na kojoj će biti i europska povjerenica za koheziju.

Spomenuo se da je sa ministrom vanjskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom prošli tjedan bio na općoj skupštini UN-a i susreo se s hrvatskom zajednicom u SAD-u. 'Održali smo susrete s glavnom tajnikom UN-a, Taj posjet je bio sadržajan', poručio je premijer.

Govorio je i o cijenama goriva. 'Ponovno smo smanjili cijene benzina i goriva, još jednom smo djelovali u korist građana i poduzetnika', dodao je.

Osvrnuo se i na aktualno prijedpodne.'Svi članovi vlade su argumentirano dgovarali na pitanja, zadržali smo fokus na onome što je bitno, a to je ispunjavanje našeg programa', kazao je premijer.

Podsjetio je pritom i na Vladin paket mjera. 'Ponovno smo osigurali mir hrvatskim građanima i poduzetnicima u razdoblju jeseni i zime koji su pred nama, a omogućili da fakulteti, škole, vrtići, domovi zdravlja imaju zaokružen proces troškova kada je riječ o energiji. Već se osjeća da se nakon našeg paketa ozračje zabrinutosti sasvim smirilo', rekao je.

Osvrnuo se i na jučerašnji posjet BiH. 'Temeljito, sustavno tražimo partnere i saveznike te podižemo razumjevanje za situaciju u kojoj se BiH nalazi. Zalažemo se za njen reformski i europski put i nadam se da će brojni Hrvati izaći na izbore u nedjelju', kazao je premijer.

Komentirao je i opskrbu plinom u Hrvatskoj. 'Popunjenost podzemnog skladišta plina Okoli je prema planu na 90 posto, reagirali smo pravovremeno i organizirano, i mislim da će ministar Filipović koji ide na još jedan izvanredni sastanak ministara energetike zagovarat će stajalište da se pronađe globalno ili europsko rješenje koje će omogućiti limitiranje cijena plina. Bez toga ćemo teško stati na kraj špekulacijama i rastu cijena plina', kazao je premijer.

Sjednica Vlade Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Vlada RH

Govorio je i o NO Ine. 'Dat ćemo upute hrvatskim članovima Uprave da se mora pristupiti izmjeni modela korporativnog upravljanja, kako se ove afere ne bi događale, a i kako bi se poboljšalo upravljanje', dodao je Plenković.

'Maloprije smo razgovarali sa županom Komadinom, ministar Butković će poslijepodne otići u Rijeku. Imamo više nego jasne klimatske promjene, gdje se vrlo brzo događaju nepogode', rekao je Plenković, govoreći o bujičnim poplavama koje su sinoć zadesile Rijeku.

  • +7
Sjednica Vlade Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek