vremenska prognoza

Uživajte u još malo sunca: Uskoro stiže promjena vremena

15.02.2024 u 17:41

Bionic
Reading

Nakon niza dana s iznadprosječnim temperaturama stiže hladnije razdoblje u kojem će se ukazati i oborine. Kakvo vrijeme donose vikend i početak sljedećeg tjedna, u prognozi za tportal otkrili su iz DHMZ-a

Prema prognozi koju su za tportal izradili dežurni prognostičari DHMZ-a, u petak se u Hrvatskoj očekuje pretežno sunčano, a ujutro će ponegdje biti kratkotrajne magle. Vjetar će biti većinom slab, na istoku sredinom dana do umjeren jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od -2 do 3, na Jadranu između 5 i 10, a najviša dnevna od 13 do 18 °C.

No iznadprosječno toplo vrijeme ipak se neće nastaviti jer već za vikend dolazi lagana promjena, prvenstveno na kopnu. 'Na Jadranu će za vikend biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. U kopnenim krajevima u subotu porast naoblake sa zapada, a navečer i u noći na sjeveru povremeno će padati kiša, u nedjelju i u gorskoj Hrvatskoj. Drugi dio nedjelje bit će sunčaniji', prognoziraju u DHMZ-u.

Promjena se sprema i na početku sljedećeg tjedna. 'Novo naoblačenje i kiša, koji će zahvatiti gotovo sve krajeve naše zemlje, stižu u ponedjeljak. Vjetar većinom slab, u Slavoniji, Baranji i Srijemu u petak i umjeren jugoistočni. Na moru od nedjelje umjeren sjeverozapadnjak i bura, a na jugu u ponedjeljak jugoistočni vjetar. Na Jadranu se temperatura zraka neće znatnije mijenjati. U unutrašnjosti će jutra biti toplija, a dnevne vrijednosti temperature u padu', poručuju iz DHMZ-a.

Kiša u Zadru, poplavljene ceste Izvor: Pixsell / Autor: Jure Miskovic