VREMENSKA PROGNOZA

I danas iznadprosječne temperature, a evo što se sprema do kraja tjedna

15.02.2024 u 07:28

Bionic
Reading

Sljedećih se dana nastavlja razdoblje iznadprosječno visoke temperature zraka za doba godine zbog kojeg je ova veljača među najtoplijima u povijesti mjerenja, u mnogim mjestima čak i rekordna

Pritom do petka pretežno sunčano, osobito na Jadranu, dok će u većini unutrašnjosti u četvrtak biti promjenjive naoblake. Mjestimice će biti i jutarnje magle, ne samo po nizinama unutrašnjosti, nego i na Jadranu, uglavnom sjevernom. Za vikend i početkom idućeg tjedna posvuda oblačnije, uz povremenu mjestimičnu slabu kišu, na kopnu i malo toplija jutra te svježija poslijepodneva.

Meteorologinja Tomislava Hojsak najavila je za HRT da će u četvrtak će na istoku Hrvatske biti promjenjivo oblačno, poslijepodne uz češća sunčana razdoblja. Vjetar uglavnom slab, jutarnja temperatura od 0 do 3 °C, a dnevna oko 15 °C.

'Podjednako razmjerno toplo i u središnjoj Hrvatskoj, uz također promjenjivu naoblaku, pri čemu više sunčanog vremena na jugu, a oblaka na sjeveru. Vjetar će većinom izostati pa bi ujutro moglo biti i magle. Magla je ujutro moguća i ponegdje u Gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu, pri čemu na zapadu Istre i niski oblaci jer će vjetar većinom biti slab, samo će prema otvorenom moru puhati umjeren sjeverozapadni. Dnevna temperatura zraka od 12 do 15 °C. Malo viša u Dalmaciji pretežno sunčanoj, povremeno s umjerenom naoblakom, a na zadarskom području ujutro moguće i maglom. Drugdje na obali puhat će slaba do umjerena bura, poslijepodne sjeverozapadni vjetar. Dnevna izmjena bure i sjeverozapadnog vjetra i na sunčanom jugu Hrvatske. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 10 °C, a dnevna oko 16 °C."

"U petak na kopnu pretežno sunčano, ujutro ponegdje s maglom i ponekim temperaturnim minusom. Za vikeStranicend oblačnije, sa subote na nedjelju mjestimice s malo kiše. Temperatura zraka osjetno iznad prosjeka, premda u nedjelju malo niža nego do subote. Više oblaka za vikend će povremeno biti i na Jadranu, a malo kiše samo u subotu na sjeveru. Vjetar većinom slab, pa bi u sunčaniji petak opet moglo biti magle, duž zapadne obale Istre i niske naoblake. I dalje će biti iznadprosječno toplo za sredinu veljače.", prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.