VREMENSKA PROGNOZA

DHMZ: Ujutro moguć pokoji pljusak, temperature i do 16 stupnjeva

13.02.2024 u 07:25

Bionic
Reading

U prvom dijelu dana promjenljivo oblačno, mjestimice moguća kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) za utorak. Poslijepodne u većini krajeva uglavnom sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, na istoku na udare moguće jak, a u Gorskom kotaru i Lici sjeveroistočni. Na Jadranu slaba i umjerena bura, ponegdje s jakim i olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura između 11 i 16 °C, u Gorskom kotaru i Lici malo niža

U Zagrebu se prijepodne očekuje promjenljivo oblačno uz malu vjerojatnost za mjestimičnu kratkotrajnu kišu na širem gradskom području. Od sredine dana većinom sunčano. Vjetar uglavnom slab, popodne prolazno umjeren sjeverni. Najviša dnevna temperatura oko 13 °C, prognozira DHMZ.

Istočna Hrvatska

Promjenljivo oblačno, mjestimice s malo kiše, osobito u prvom dijelu dana. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 7, a najviša dnevna od 10 do 13 °C.

Središnja Hrvatska

Djelomice sunčano i uglavnom suho. Prijepodne će biti više oblaka, a popodne sunčanih razdoblja. Vjetar slab do umjeren sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 5, a najviša dnevna od 11 do 14 °C.

Gorski kotar i Lika

Umjereno do pretežno oblačno, u Lici moguće uz malo kiše. Popodne postupno kidanje naoblake. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 4, a najviša dnevna od 7 do 11 °C.

Istra

Tijekom jutra smanjenje naoblake te zatim pretežno sunčano. Slaba do umjerena bura jačat će sredinom dana na umjerenu do pojačanu, a navečer će na zapadnoj obali Istre okretati na sjeverozapadni vjetar. More će biti malo do umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 7 do 9 °C, u unutrašnjosti Istre od 3 do 6 °C, a najviša dnevna od 14 do 16 °C.

  • +24
Split Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Sjeverni Jadran

Prijepodne promjenljivo oblačno, a zatim većinom sunčano. Puhat će umjerena i jaka bura s olujnim udarima pod Velebitom. Jutarnja temperatura zraka između 5 i 10 °C. Najviša dnevna od 13 do 16 °C.

Dalmacija

Promjenljivo oblačno, u prvome dijelu dana mjestimice s malo kiše ili ponekim pljuskom. Sredinom dana razvedravanje sa sjeverozapada. Puhat će slaba do umjerena, ponegdje i jaka bura s olujnim udarima uglavnom pod Biokovom. Jutarnja temperatura zraka između 6 i 10, a najviša dnevna od 12 do 16 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike u cijeloj Hrvatskoj bit će razmjerno povoljne. Djelomice, u dijelovima zemlje i pretežno sunčano i stabilno vrijeme pozitivno će utjecati na koncentraciju i radni elan. Dobrom raspoloženju i općem stanju meteoropata i kroničnih bolesnika doprinijet će i mogućnost boravka na otvorenom.