Hrvatska republikanska stranka

'Uvođenjem karantene kažnjavaju se Hrvati iz BiH kako bi se zataškali propusti s turnira u Zadru!'

24.06.2020 u 17:34

Bionic
Reading

Hrvatska republikanska stranka (HRS) iz BiH, čiji su dužnosnici na listi MOST-a za XI. Izbornu jedinicu za Hrvatski sabor, oštro su osudili ponovno uvođenje karantene u Hrvatskoj za građane iz BiH, ustvrdivši da se radi o kažnjavanju Hrvata iz BiH kako bi se zataškali propusti s turnira u Zadru

Hrvatska republikanska stranka (HRS) iz BiH, čiji su dužnosnici na listi MOST-a za XI. Izbornu jedinicu za Hrvatski sabor, oštro su osudili ponovno uvođenje karantene u Hrvatskoj za građane iz BiH, ustvrdivši da se radi o kažnjavanju Hrvata iz BiH kako bi se zataškali propusti s turnira u Zadru.

"Uvođenjem mjera samoizolacije za ulaske iz BiH u Hrvatsku, aktualna vlast u Republici Hrvatskoj od hrvatskih građana iz BiH radi građane drugog reda. Sramotno je da zbog nečijeg nemara, teniskog turnira u Zadru, ponovno cijenu plaćaju Hrvati iz BiH, odnosno 'istočni susjedi', kako nas je prozvao Davor Božinović", stoji u priopćenju HRS-a u BiH.

Pri tome se HRS poziva na brojke iz Austrije i Njemačke navodeći da je u samo tjedan dana u Austriji zabilježeno 17.449 aktivnih slučajeva zaraženih, dok je Njemačka u zadnjih pet dana zabilježila 3.323 nova slučaja zaraze koronavirusom. "Sramotno je da su ponovno za aktualnu političku vlast Republike Hrvatske Hrvati iz BiH građani drugog reda i dežurni krivci za nečiji nemar", naveo je HRS i dodao kako Hrvati u Bosni i Hercegovini nisu „istočni susjedi“, kako je na današnjoj konferenciji odluku pojasnio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

HRS je pozvao hrvatske birače u Bosni i Hercegovini da, kada već za vikend 4. i 5. srpnja neće moći na more, izađu na hrvatske izbore.