kurikularna reforma

Usvojeni kriteriji za rangiranje kandidata za Ekspertnu radnu skupinu

09.03.2018 u 18:21

Bionic
Reading

Posebno stručno povjerenstva za provedbu strategije obrazovanja je u petak na sjednici kojom je predsjedao premijer Andrej Plenković usvojilo kriterije i bodove temeljem kojih će se rangirati kandidati za članove Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme, a kriteriji i popis kandidata bit će tijekom dana objavljeni na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja, priopćeno je u petak iz Vlade

'Na sjednici su usvojeni kriteriji i bodovi u postupku ocjenjivanja i odabira na temelju kojih će se rangirati kandidati prijavljeni na Javni natječaj. Na sjednici je, također, usvojen i Popis prijavljenih kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete iz Javnoga natječaja. Kriteriji i bodovi, kao i popis kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete, bit će objavljeni danas tijekom dana na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja', priopćeno je.

Javni natječaj za izbor kandidata za voditelja i dvanaest članova Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme raspisan je 15. siječnja i bio je otvoren do 14. veljače 2018. Na natječaj su se javila 132 kandidata, od kojih se uspješno prijavilo 105. Prijavili su se u više kategorija tako da su ukupno registrirane 173 uspješne prijave od kojih 121 prijava udovoljava uvjetima natječaja. Od 105 kandidata koji su uspješno izvršili svoje prijave, 97 kandidata se u ovom trenutku nalazi u nekoj od kategorija, stoji u priopćenju.

Natječajem je predviđeno da kandidati koji nisu uvršteni u Popis prijavljenih kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete iz Javnoga natječaja mogu u roku od tri dana od dana objave popisa uložiti prigovor Ministarstvu elektroničkim putem.

Vrednovanje pristiglih prijava odvijat će se u radnim skupinama članova Povjerenstva. Četiri su radne skupine po pet članova PSP-a. Radnu skupinu u kategoriji a i kategoriji b vodit će Vesna Bedeković, a radnu skupinu u kategoriji c i kategoriji d vodit će ministrica Blaženka Divjak. Prijave pristigle u kategoriji Voditelj vrednovat će svi članovi PSP-a.

  • +7
3. sjednica Posebnog povjerenstva za obrazovanje Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Uz predsjedavajućeg, predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, na 3. sjednici Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija i djelovanja na području obrazovanja i znanosti sudjelovali su i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, predsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskoga sabora Vesna Bedeković, akademik Zvonko Kusić, akademik Dario Vretenar, Ružica Beljo Lučić, Miloš Judaš, Neven Hrvatić, Frane Staničić, Jasminka Buljan Culej i Suzana Hitrec, navodi se u priopćenju Vladine Službe za odnose s javnošću.