POŽURNICA VLADI

Ustavni sud sutra odlučuje o covid potvrdama? Oglasio se predsjednik Šeparović

20.12.2021 u 10:28

Bionic
Reading

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović odgovorio je na pitanje kad će Ustavni sud raspraviti ustavnost covid potvrda

'Došlo je puno prijedloga za ocjenu ustavnosti tzv. covid potvrda raznih sindikata i većeg broja građana. Sutra ćemo na redovnom Stručnom sastanku odlučivati o ocjeni ustavnosti Odluke o uspostavi digitalnog sustava tzv. covid potvrde te o covid potvrdama koje se odnose na prijem pacijenata u bolnicama i za obavezno testiranje u zdravstvenim ustanovama i sustavu socijalne skrbi. O covid potvrdama za tzv. javni sektor još nećemo raspravljati jer nije došlo očitovanje Vlade pa smo im poslali požurnicu', rekao je Šeparović, javlja N1.

'Sutra je i sjednica Suda pa je moguće da ovi predmeti, ako dobiju podršku na Stručnom sastanku, završe i na sjednici Suda', rekao je Šeparović.

Podsjetimo, potpredsjednik Mosta Nikola Grmoja rekao je u nedjelju za Hinu kako su prema prvim informacijama s terena uspjeli prikupiti dovoljan broj potpisa te 'imaju referendum protiv covid potvrda i 'stožerokracije''.

U ponoć sa subote na nedjelju istekao je rok za prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma kojim mostovci traže ukidanje covid potvrda i 'stožerokracije', odnosno da se ovlasti sa Stožera prebace na Sabor, koji bi o mjerama odlučivao dvotrećinskom većinom. Za pokretanje referenduma potrebno im je 368.446 potpisa.

  • +2
Zurovec podržao Mostovu referendumsku inicijativu Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL