150.000 KUNA

Usred krize Koprivnica planira kupiti automobil

09.12.2012 u 17:53

Bionic
Reading

Koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak (SDP) u idućoj godini namjerava kupiti novi službeni automobil u vrijednosti od 150.000, upozorio je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Dragutin Jeđud iz oporbenih Hrvatskih laburista, a pridružio mu se Ernest Forjan iz HDZ-a

I ne samo to, u plan proračuna za 2013. godinu koprivnička je uprava uvrstila zapošljavanje sedmero novih gradskih službenika, među kojima stručnjaka za odnose s javnošću te - službenog vozača.

Da bi nonsens bio veći, te su odluke donesene na istoj sjednici GV-a na kojoj je ovogodišnji proračun ponovno srezan, tako da je s početnih megalomanskih i potpuno nerealnih 202 milijuna kuna završio na 164 milijuna kuna, a u taj je iznos uključen i nedavno podignut kredit od 40 milijuna kuna. Ništa bolje neće biti, prema proračunskim projekcijama, ni u iduće tri godine.

Laburisti i HDZ predložili su da se novac predviđen za kupnju novog automobila preusmjeri u donacije roditeljima s novorođenčetom, u pučku kuhinju ili u pomoć za školovanje romske populacije, ali je to vladajuća većina glatko odbila.

‘Pokažite mi jedan grad u Hrvatskoj koji ima takav vozni park kao Koprivnica’ jedan je automobil iz 2004. godine, a drugi iz 2007. godine. Također mi pokažite grad koji nema službenog vozača.

‘To je za Koprivnicu nasušna potreba’, izjavila je V. Želježnjak, gradonačelnica ‘grada bicikala’.

Pozicija je odbila i druge proračunske amandmane koje je predložila oporba. Izdvajamo one da se 168.000 kuna namijenjenih za ‘ostale nespomenute rashode’ Medijskog sveučilišta preusmjeri na račune udruga osoba s invaliditetom i da se 75.000 kuna uzme tvrtki Media uni d.o.o., koja postoji kako bi "držala" privremenu dopusnicu za Medijsko sveučilište, te da se taj iznos da dječjemu vrtiću Tratinčici.

Sjednica GV-a začinjena je tvrdnjom vijećnika Forjana da je gotovo osam milijuna kuna proračuna "u sivoj zoni", jer se iz materijala koje je primio uopće ne vidi kamo taj novac ide.