NEMJERLJIVA ŠTETA

URIHO osudio istupe 'zviždača'

13.11.2012 u 14:57

Bionic
Reading

Predstavnici Radničkog vijeća i svih sindikata ustanove URIHO osudili su danas medijske istupe bivšeg zaposlenika Vlatka Klarića i Vesne Balenović, predsjednice Udruge Zviždač Vesne Balenović.

Njih dvoje su, podsjetimo, prije nekoliko dana prozvali ravnatelja URIHO-a Josipa Držaića za nezakonite otkaze Klariću i Zlatanu Osmanoviću. Klarić je sam priznao da da je novinarima Nacionala i Zagrebancije, ali i DORH-u dostavio dokumente kojima je raskrinkao štetu od 100 milijuna kuna jer je URIHO prepuštao svoje poslove drugim tvrtkama iako to nije smio.

'Poznato je da ustanova URIHO veći dio prihoda ostvaruje na otvorenom tržištu te nije pošteđena teške ekonomske situacije u kojoj se našla Europska unija, tako i Hrvatska, posebice tekstilni sektor proizvodnje. U tom smislu, medijski nastupi kojima se narušava ugled i poslovanje Ustanove, donose nemjerljivu ekonomsku štetu, ali i unose nemir i neizvjesnost u zaposlenike. Vlatko Klarić i Zlatan Osmanović dobili su otkaz ugovora o radu radi kršenja obveze iz radnog odnosa', ustvrdili su sindikalisti na današnjoj konferenciji za novinare.

Tvrde kako je na Klarićev zahtjev održano nekoliko sastanaka s poslodavcem jer je Sindikat želio problem utvrditi, te, ukoliko on zaista postoji, pokušati ga, u dogovoru s poslodavcem, riješiti.

'Nakon održanih sastanaka, sindikat je došao do saznanja da je gospodin Vlatko Klarić u Ustanovu primljen sa SSS, te je zaposlen na radnom mjestu referent prodaje. Nakon što je samoinicijativno završio fakultet, po završetku školovanje Klarić je raspoređen na poslove VSS, iako mu Ustanova nije bila dužna ponuditi takav ugovor, uvažavajući njegov trud, raspoređen je na mjesto koje zahtjeva VSS' rekla je Božena Peček, povjerenica Sindikata osoba s invaliditetom.

Napomenula je da zaposlenici URIHO-a u svakom trenutku rade punim kapacitetom u svim pogonima Ustanove, te su zabrinuti zbog štete koju nanose negativni medijski nastupi, a koji će nesporno imati značajne negativne učinke, kako na samu Ustanovu i njene poslovne suradnike, tako i na krajnje potrošače, odnosno kupce tih proizvoda.