prepucavanje ide dalje

Uprava kina Europa zgrožena tvrdnjom gradonačelnika Milana Bandića

18.04.2019 u 19:09

Bionic
Reading

Uprava kina Europa reagirala je na izjavu Milana Bandića na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba u četvrtak gdje je kazao da je Boris T. Matić silovanim ženama Vukovara za njihovu tribinu fakturirao račun od 30 tisuća kuna. 'Tako, evo, on osjeća Hrvatsku', istaknuo je Bandić.

'Sa zgražanjem odbacujemo gradonačelnikovu tvrdnju. Navedena neistinita tvrdnja odnosi se na premijeru filma Sunčica u organizaciji Udruge žena u domovinskom ratu koja se održala u ožujku 2014. godine. Tada su naplaćeni uobičajeni suorganizacijski troškovi za premijeru filma u iznosu od 3.000,00 kuna (tri tisuće kuna) + pdv. Isti iznos vraćen je Udruzi nakon usmenog zahtjeva predstavnika Grada Zagreba koji su za tu projekciju iskoristili jedan od ugovorom predviđenih gradskih termina', stoji u reagiranju uprave kina Europa.

Dalje navode da su organizatori premijere to i sami potvrdili u izjavi danoj Jutarnjem listu od nedjelje 14. travnja 2019. godine: 'Tadašnja predsjednica Udruge žena u Domovinskom ratu Marija Slišković ispričala nam je da im je uprava kina isprva naplatila tri tisuće kuna za korištenje kina, ali kasnije su im, tvrdi, taj novac vratili ... '

'Izražavamo žaljenje što se daljnjim iznošenjem netočnih informacija od strane gradskih vlasti nastoje obezvrijediti rezultati postignuti djelovanjem UO ZFF i Propeler Filma u proteklom desetljeću', dometnuli su na kraju.