zimski uvjeti

Gužva i povremeni zastoji na Sljemenskoj cesti, zbog jakog vjetra zatvorena žičara

21.01.2023 u 15:59

Bionic
Reading

Na Sljemenskoj cesti sa zagrebačke strane nalazi se veći broj vozila i povremeni su zastoji. Uputno je da vozila ne kreću iz smjera Zagreba prema vrhu (prometna patrola MUP-a povremeno zaustavlja vozila kod "Pilane", Bliznec), upozorili su iz Hrvatskog autokluba (HAK)

Zagrebački holding u poslijepodnevnim je satima izvijestio kako će sljemenska žičara biti zatvorena zbog jakih naleta vjetra.

'Zbog jakog vjetra, žičara će prestati s radom u 16.30 sati. Za dolazak na Sljeme u prometu je autobusna linija 140 (Mihaljevac - Sljeme) na kojoj su uključeni dodatni prijevozni kapaciteti, no linija prometuje otežano, zbog velikog broja osobnih vozila parkiranih na dijelu trase', napisali su na službenom twitter profilu Zagrebačkog holdinga

U većem dijelu unutrašnjosti i dijelu Dalmacije povremeno pada snijeg, a moguća je i poledica. Zimski su uvjeti na pojedinim cestama u Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije. U priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima.

  • +10
Snijeg na Sljemenu Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

>>> [FOTO/VIDEO] U Imotskoj krajini 25 cm snijega, ljudi jedva izlaze iz kuća: 'Intervenirali smo i na otoku Braču'

Iz HAK-a savjetuju vozačima da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme. U prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije.

Izvor: Pixsell / Autor: Matko Begovic/PIXSELL