ISPREPADALI GOSTE

Upali u kafić kod Knina: 'Tko je tu četnik!'

25.11.2012 u 17:27

Bionic
Reading

Kafić Terra u Đevrskama kraj Knina u nedjelju je bio meta napada i provokacija na nacionalnoj osnovi. Kako je izvijestila policija oko 11.30 sati uhićeni su 19-godišnjak iz Kistanja i 30-godišnjak iz Knina koji su verbalno i tjelesno su napali 57-godišnjaka iz Poreča

Kako saznaje 24sata od gostiju i osoblja kafića Terra, 57-godišnjak je njihov sumještanin Zdravko Mandić, koji već desetljećima živi i radi u Poreču, a napadači su od ranije poznati izgrednici, 19-godišnji Jakov Tošić iz Kistanja i 30-godišnjak iz Knina kojeg zovu Vuk.

' Dovezli su se pred kafić u BMW-u izašli iz automobila i krenuli s provokacijama. Išli su od stola do stola i pitali:'Tko je ovdje Srbin, a tko četnik? Jesi li ti četnik? Gdje su vam dokumenti?', priča vlasnik kafića Veljko Mandić koji bio svjedok incidenta.

Napadnuti Zdravko Mandić sjedio je na kavi sa suprugom i rodicom, kad je dvojac stigao do njega i zatražio dokumente.

'Tko ste vi da vam se legitimiram?', pitao je Zdravko i onda je počeo pravi nered. Jedan od napadača udario ga je dlanom u glavu, a drugi je repetirao pištolj. Gosti su se razbježali, a izgrednici su porazbacali inventar kafića.

U Terri kaže da Tošiću ovo nije prvi ovakav incident. Prije par tjedana ostao je u kafiću do kraja radnog vremena i nije se dao van. Kad su ga prijatelji ipak uspjeli nagovoriti da izađe, ispred kafića je razbijao boce i prijetio.

Tošić i Vuk navodno su cijelu noć bili u kninskoj diskoteci M7 gdje su se dobrano napili. Ujutro im se nije dalo ići spavati i po selima u okolici Knina tražili su mjesto za nastavak provoda, ali im je, kažu u Terri, alkohol potaknuo agresivnost. Policija je priopćila tek da su 19-godišnjak i 30-godišnjak uhićeni i da je kriminalističko istraživanje je u tijeku, piše 24sata