ISTANBULSKA PRELILA ČAŠU

Unuka Franje Tuđmana ispisala se iz HDZ-a. Razlog? Neslaganje s Plenkovićevom politikom

22.03.2018 u 18:16

Bionic
Reading

Nera Kristina Tuđman, unuka pokojnog predsjednika Tuđmana i kći Stjepana Tuđmana, prije tri dana vratila je člansku iskaznicu HDZ-a zbog neslaganja s politikom vodstva stranke

Odlazak je objavila na svom Instagram-profilu. Matična organizacija Tuđmanove unuke bio je zagrebački HDZ, pa joj je Gradski odbor HDZ-a Zagreba na njezin zahtjev i dao ispisnicu iz članstva, javlja Večernji list.

Nera Tuđman inače se na stranačkim susretima sružila s Mariom Reiner, kćerkom atualnog potpredsjednika Hrvatskog sabora Željka Reinera.

Vrlo je vjerojatno da je okidač njezina odlaska iz HDZ-a bila odluka Andreja Plenkovića, a potom i Predsjedništva HDZ-a, o ratifikaciji Istanbulske konvencije. Protiv Konvencije, naime, izjasnio se i njezin otac Stjepan Tuđman u pismu nekad istaknutih HDZ-ovaca vodstvu stranke, a kao saborski zastupnik HDZ-a protiv ratifikacije se izjasnio i Miroslav Tuđman.

Ako je suditi po dvojici Tuđmanovih sinova i unuci, dio obitelji Tuđman distancirao se od dijela politike Andreja Plenkovića, odnosno od odluke da Sabor uskoro usvoji zakon o ratifikaciji Istanbulske konvencije. Miroslav Tuđman ranije je objasnio da se ni slučajno ne protivi sprečavanju nasilja nad ženama, ali da rodnu ideologiju koja je, po njemu, dio Konvencije, ne može prihvatiti.

  • +4
Stjepan Tuđman s kćerima Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL