MAJK IZA REŠETAKA

Unakazio suprugu pa dobio sedam godina zatvora

20.06.2011 u 11:57

Bionic
Reading

Mario Mažuran (68), zvani Majk, nepravomoćno je jutros osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od sedam godina zbog brutalnog napada na svoju vanbračnu suprugu, 29-godišnju Riječanku I. K.

Mažuran, jedan od najpoznatijih riječkih sitnih kriminalaca, prošlog je ljeta, nakon žustre svađe, odvezao na nenaseljeni dio Pulca svoju 39 godina mlađu ženu s kojom ima osmogodišnje dijete te joj nožem unakazio lice. Nanio joj je višestruke rezne rane lica, kože i potkožja, i još joj ponudio krpu natopljenu solnom kiselinom da se njome obriše. Srećom, osjetivši čudan miris, žena to nije učinila, već se uspjela s njim dogovoriti da je odveze u bolnicu. Dogovor je bio da kaže da je stradala u prometnoj nesreći. Unakaženu ženu ostavio je ispred sušačke bolnice zajedno s vozilom, te se udaljio. Nedugo nakon toga, Mažuran se sam predao policiji i od tada je u zatvoru.

Vijeće Općinskog suda u Rijeci, kojim je predsjedala sutkinja Sandra Vučković, Mažuranu je presudilo za teško i trajno unakaženje vanbračne supruge, kao i za dva kaznena djela protupravnog oduzimanja slobode te izrečenih prijetnji po život.