resor gospodarstva

Umjesto Marića, potpredsjednik Vlade bit će Oleg Butković

08.07.2022 u 14:57

Bionic
Reading

Nakon što je poslije ostavke Zdravka Marića već popunjeno mjesto ministra financija, sada se našla i zamjena za njegovu funkciju potpredsjednika Vlade

Novi potpredsjednik Vlade za gospodarstvo bit će ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, doznaje N1. Odluka će biti formalizirana idućeg tjedna, kad ode Zdravko Marić.

Taj izbor zapravo ne čudi. Butković je jedan od još troje ministara u Vladi koji su ovdje od prve postave iz 2016. godine, te samim time ima i više iskustva od nekih mlađih kolega ministara čija ministarstva potpadaju pod resor gospodarstva.

Podsjetimo, u utorak je u medijima objavljeno da Zdravko Marić odlazi iz Vlade, što su iz Banskih dvora ubrzo i potvrdili. U Vladi nisu objasnili zašto ministar odlazi osim da je to njegova inicijativa.

  • +7
Oleg Butković Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'Ciljevi koje sam si zadao, koje smo si zadali su ostvareni. Ono što imam u sebi je osjećaj zadovoljstva, ispunjenosti i ponosa što sam svih godina bio dio tima. Isti taj osjećaj mi govori da je to pravi trenutak da donesem ovakvu odluku. Nema nikad dobrog trenutka za ovakvu odluku, ali kad uzmem sve okolnosti, smatram da je ovo najbolji trenutak', kazao je jučer Marić. Na mjestu ministra financija zamijenit će ga Marko Primorac.