IZBORNE SLAGALICE

'Umiveni' splitski HDZ koalira s prostakom Podrugom

29.04.2013 u 15:22

Bionic
Reading

Splitski HDZ za gradonačelnika Splita kandidirao je Vjekoslava Ivaniševića, arhitekta kojega nastoje predstaviti kao iznimno umjerenog, civiliziranog i urbanog predstavnika umivenog lica stranke, no u borbi za mjesta u Gradskom vijeću idu potpuno suprotnom taktikom: kako tportal doznaje, dogovorena je koalicija s HČSP-om i Lukom Podrugom, najviđenijim splitskim ultradesničarom čiji ispadi nerijetko debelo prelaze granice i zakona i dobrog ukusa

Podrug će na HDZ-ovoj listi najvjerojatnije dobiti četvrto mjesto, pa je gotovo izvjesno da će i u iduće četiri godine uveseljavati javnost tiradama o antihrvatskoj/komunističkoj/jugooficirskoj vlasti i medijima, pederima-ministrima, drogiranim političkim suparnicima, masonima, četnicima, luđacima i narkomanima koje vidi svugdje oko sebe. U Gradskom vijeću s manjim prekidima sjedi još od 1993. godine, a na posljednjih nekoliko izbora jedva se provukao iznad praga od pet posto. S pojavom Željka Keruma konačno se domogao i vlasti, pa se barem mrvicu primirio.

Predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić potvrdio je da su pregovori s Podrugom u završnoj fazi. 'Ništa još nije službeno, očekujemo finalizaciju u idućih nekoliko dana', kazao nam je Škorić. Upitali smo ga i koji su motivi sklapanja koalicije s političarom prema kojemu čak i Ruža Tomašić utjelovljuje političku korektnost, pa nam je odgovorio da će, osim HČSP-a, na zajedničkoj listi biti i nekih drugih stranaka.

Navodno, u igri je splitski HSLS, koji se protiv kliničke smrti bori pokušajem ulaska barem jednog vijećnika u Gradsko vijeće. Trebali su koalirati s SDP-om, no ovi su ih izigrali, pa će sreću potražiti s HDZ-om i Podrugom.