ŠAKE I PRIJETNJE

Umalo tučnjava u crnogorskom parlamentu

16.02.2017 u 16:39

Bionic
Reading

Crnogorska vlada zatražila je u četvrtak od Vrhovnog državnog tužiteljstva da preduzme sve mjere iz svoje zakonske nadležnosti i brzom i efikasnom istragom procesuira sve sudionike teškog incidenta u predvorju Skupštine Crne Gore, kada su zastupnici oporbenog prosrpskog Demokratskog fronta (DF) brutalno napali svoje kolege iz vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS), čelnika Mila Đukanovića.

Nakon što je parlament u srijedu jednoglasno donio odluku o ukidanju imuniteta dvojici čelnika DF-a, Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, zbog optužbi za planiranje napada na institucije države na dan izbora 16. listopada, došlo je do teškog incidenta tijekom kojeg je sigurnosna služba parlamenta spriječila opću tuču među zastupnicima.

Marta Šćepanović, zastupnica DPS-a podnijela je kaznenu prijavu protiv zastupnice DF-a Marine Jočić, koja ju je vrijeđala i udarila otvorenom pesnicom u lice. Jočić je odmah saslušana u policiji, a na sud će u ponedjeljak. Čelnik Administrativnog odbora Ljubo Škrelja, također iz DPS-a, koji je invalid, prijavio je čelnika DF-a Milana Kneževića zbog fizičkih prijetnji i pogrdnih psovki. Bilo je i drugih teških ispada, udaranja, šamaranja, psovanja i nasilničkog ponašanja.

Youtube Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Vlada je ocijenila da događaji u Skupštini Crne Gore predstavljaju razlog za ozbiljnu zabrinutost zbog agresivnog i nasilničkog ponašanja dijela zastupnika oporbe i podrivanja integriteta parlamenta kao zakonodavne vlasti, te je pozvala Vrhovno državno tužiteljstvo da poduzme sve mjere iz svoje zakonske nadležnosti i brzom i efikasnom istragom procesuira sve sudionike ovog napada na zastupnike.