GRADONAČELNIK TRAŽI

Ulaznica za dubrovačke zidine stajat će 80 kuna

02.04.2012 u 20:56

Bionic
Reading

Gradonačelnik Andro Vlahušić poslao je Društvu prijatelja dubrovačke starine prijedlog upravljanja zidinama koji je dostavljen i Ministarstvu kulture, objavljeno je danas na internetskoj stranici grada Dubrovnika.

Predloženo je da se cijena ulaznica od ove sezone poveća na 80 kuna zbog povećanja PDV-a te za 2013. godinu na 12 eura u kunskoj protuvrijednosti kako bi se osigurao primjeren dohodak od najvažnijega i najposjećenijega dubrovačkog spomenika kulture, a cijena "uskladila s mjerama upravljanja turizmom u destinaciji koja će se uvesti do iduće godine".

Dosadašnji ugovori i njihovi dodatci kojima su regulirani odnosi grada Dubrovnika i Društva prijatelja dubrovačke starine stavili bi se izvan snage dok se ne usklade ugovoreni odnosi s pozitivnim propisima Republike Hrvatske.

Novim ugovorima odredilo bi se da grad Dubrovnik samostalno upravlja zidinama, a Društvo prijatelja dubrovačke starine vodi obnovu zidina, zašto bi grad uplaćivao novac nakon provedenih postupaka javne nabave. Kako bi se omogućio neometan rad tog društva, dodatak u visini od deset posto novca uloženog u obnovu zidina uplaćivalo bi mu se za popularizaciju zidina, očuvanje baštine, druge aktivnosti i vođenje poslovanja.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić upozorio je Društvo prijatelja dubrovačke starine na odluke o komunalnom redu grada kojima je određen način isticanja zastava te na potrebu da skine svoju zastavu s dubrovačkih zidina.

Ako to društvo to ne učini, grad Dubrovnik osigurat će da se ta odluka provede 4. travnja do deset sati ujutro.