ZAOKRUŽEN LUHANSK

Rusija: Opkolili smo Lisičansk; Ukrajina: Okupatori učvršćuju položaje

03.07.2022 u 09:15

Bionic
Reading

Ruske snage učvršćuju se u istočnom ukrajinskom gradu Lisičansku, objavili su u nedjelju ukrajinski izvori koji nisu otkrili ima li u tom gradu više ijednog ukrajinskog vojnika, prenosi njemačka novinska agencija dpa. Ruska novinarska agencija TASS objavila je da su ruske snage opkolile Lisičansk, posljednje veliko uporište Ukrajine u regiji Luhansk

Rusija je usredotočena na istjerivanje ukrajinskih snaga iz pokrajina Luhansk i Doneck u Donbasu, gdje se separatisti koje podržava Moskva bore protiv Kijeva još od prve ruske vojne intervencije u Ukrajini 2014. godine.

"U regiji Donecka okupatori se koncentriraju na učvršćivanje svojih položaja u gradovima Lisičansk i Verhnjokamjanka", objavio je ukrajinski glavni stožer u nedjelju.

Ukrajinski vojni upravitelj Luhanske oblasti Serhij Hajdaj potvrdio je na svom Telegram kanalu da su se ruske snage "učvrstile u okrugu Lisičansk".

Nije jasno jesu li ukrajinske jedinice još u gradu.

U subotu su proruski separatisti objavili zauzimanje Lisičanska, na što je Kijev odgovorio da je taj strateški važan grad i dalje pod njegovom kontrolom.

Lisičansk je bio posljednji veliki grad pod ukrajinskom kontrolom u regiji Luhansk nakon pada Sjeverodonecka.

  • +5
Rat u Ukrajini - ukrajinske operacije kod Svitlodarska u Luhanskoj oblasti Izvor: EPA / Autor: STR