navodno prije nekoliko dana

Lukašenko tvrdi da je Ukrajina napala vojne objekte u Bjelorusiji: Naši protuzračni sustavi Pancir uspjeli su presresti sve projektile

  • Autor: V.Mo./Hina
  • Zadnja izmjena 02.07.2022 20:08
  • Objavljeno 02.07.2022 u 20:08
Aleksandar Lukašenko

Aleksandar Lukašenko

Izvor: EPA / Autor: SHAMIL ZHUMATOV / POOL

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko kazao je u subotu da je Ukrajina pokušala napasti vojne objekte na bjeloruskom teritoriju prije tri dana, no da su presreli sve projektile, prenosi državna novinska agencija Belta

Lukašenko, koji nije dostavio dokaze o tvrdnji, kazao je da Bjelorusija nije željela rat s Ukrajinom, no da će se boriti bude li napadnut njezin teritorij. Ukrajinska vojska nije odmah komentirala događaj.

  • +4
  • +1

Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin

Izvor: EPA / Autor: SHAMIL ZHUMATOV / POOL

"Provociraju nas. Moram vam reći da je prije tri dana, možda koji dan više, pokušan napad na vojne objekte na bjeloruskom teritoriju s teritorija Ukrajine. No, hvala Bogu, protuzračni sustavi Pancir uspjeli su presresti sve projektile koje su ispalile ukrajinske oružane snage", prenijela je agencija Belta Lukašenkovu izjavu.

Lukašenko je kazao da bjeloruske postrojbe ne sudjeluju u borbi u, kako ju Moskva naziva, "posebnoj vojnoj operaciji" u Ukrajini. Bjelorusija je blizak saveznik Rusije i dopustila je Moskvi korištenje svog teritorija za slanje vojnika u Ukrajinu 24. veljače.