NAČELNIK BAŠKE VODE

Uhvatio sivog sokola golim rukama u letu

Bionic
Reading

Glavni junak neobične zgode o kojoj je proteklog vikenda pričala cijela Baška Voda bio je načelnik Joško Roščić koji je od kandža sivog sokola spasio vrapčića

Neobičan događaj zbio se na baškovoškoj rivi u prije podnevnim satima kada je Roščić zapazio kako je sokol 'upikirao' vrapčića spremajući se na zalet.

No, iskusni lovac i ljubitelj ptica, preduhitrio je sokola uhvativši ga u letu. Cijeli je slučaj postao još zanimljiviji nakon što je baškovoški 'Superman' sa sokolom kojeg je držao u ruci otišao na piće, te se nije mogao obrani ti od djece koja su njega i pticu snimala mobitelima.

Kako je za Makarsku kroniku kazao Roščić, sokol je bio posve miran, no kada je životinji prišao jedan od Baškovođana, ptica grabljivica odmah ga je kljucnula.

'Sivi sokol je inače najbrža životinja na svijetu jer leti brzinom i do 300 kilometara na sat. Unatoč njegovoj brzini, uspio sam 'repca' spasiti i sprijateljiti se sa sokolom, tako da se nije ni pomaknuo iz moje ruke. Inače, kao mladić sam pripitomio sokola koji mi je na ruku slijetao na zvižduk, kazao je načelnik Roščić dodavši u šali da životinje uvijek osjete tko je dobar čovjek.