NA AUTOCESTI KOD ZADRA

Uhvaćen pijan vozač autobusa koji je 2017. usmrtio dvoje Amerikanaca

30.06.2019 u 20:50

Bionic
Reading

Zadarska policija potvrdila je u nedjelju da je prije tri dana na autocesti kod Zadra u prometu zaustavila vozača autobusa kojem je izmjerila 2,57 promila alkohola, a po pisanju medija riječ je o vozaču koji 2017. autobusom vožnjom unatrag usmrtio dvoje Amerikanaca

U autobusu kojeg je policija zaustavila 27. lipnja na autocesti kod izlaza Zadar-1 nije bilo putnika a 45-godišnji vozač je odmah isključen iz prometa te je smješten u policijske prostorije u Obrovcu do otrježnjeja.

Zbog vožnje u pijanom stanju prekršajno je kažnjen sa 7000 kuna te mu je na šest mjeseci izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilo D kategorije.

Po pisanju medija 45-godišnjak je navodno u listopadu 2017., u mjestu Ljuta u Konavlima, vozeći turistički autobus unatrag na parkiralištu restorana usmrtio dvoje državljana SAD-a u dobi 68 i 71 godinu koji su se u kobnom trenutku nalazili uz zadnji dio autobusa. Dva tjedna kasnije u Dubrovniku se, navodno, osobnim vozilom zabio u autobus tadašnjeg poslodavca, gradske prijevozničke tvrtke 'Libertas Dubrovnik', prešavši u suprotnu traku pri čemu je teže ozljeđen. Iste godine je kod bivšeg poslodavca zbog krađe novca dobio otkaz.