AKCIJA U NAPULJU I NA SICILIJI

Uhićeno stotinjak mafijaša

03.11.2010 u 14:51

Bionic
Reading

Stotinjak mafijaša uhićeno je u dvije odvojene operacije u Napulju i na Siciliji a više od 400 milijuna eura vrijednih dobara zaplijenjeno, objavila je u srijedu talijanska policija

U prvoj operaciji koja se odvijala u Napulju i njegovu predgrađu 50 pripadnika, među kojima dvije žene, mafijaškog klana Lo Russo uhićeno je, piše u priopćenju tužiteljstva iz Napulja koje dodaje da su te osobe osumnjičene za mafijaško udruživanje, krijumčarenje droge i iznuđivanje.

Četiri pripadnika lokalne policije također su privedena, osumnjičeni da su pristali na mito, dok su dobra u vrijednosti od približno 60 milijuna eura - nekretnine, bankarski računi, automobili, motori i društva - zaplijenjeni, prema istom izvoru.

U drugoj operaciji vođenoj na istočnoj obali Sicilije uhićeno je 47 osoba među kojima politički dužnosnici i lokalni poduzetnici kao i pripadnici mafijaških klanova.

Uhićene osobe su optužene za mafijaško udruživanje, prijevaru u vezi s javnim natječajima, a zaplijenjeno je dobara u vrijednosti od približno 400 milijuna eura, posebice tvrtki i nekretnina.