UGOSTITELJSKO REKETARENJE OKO KLICE

Uhićeni Šelebajev vozač, vlasnik Bilić-Erića...

05.07.2013 u 09:15

Bionic
Reading

Od desetak osoba koje je zagrebačka policija uhitila u akciji u srijedu poslijepodne, a među kojima je i umirovljeni pukovnik HVO-a Vinko Žuljević zvani Klica, dan poslije policija je pustila neke od uhićenika. Međutim, Žuljević je zadržan, te će najvjerojatnije biti predan pritvorskom nadzorniku

Uz njega uhićen je njegov kum Vlado Rajić, zatim Rajićev brat Goran, njihov zajednički prijatelj Franjo Zelenika. Dalje, među uhićenima je i Stipica Brekalo, navodno vozač Vinka Žuljevića Klice, ali i poznati ugostitelj Nenad Šepak, vlasnik kultnog zagrebačkog lokala Kvak. Šepak je inače i predsjednik zagrebačkoga udruženja ugostitelja.

Razloge uhićenja policija je, međutim, jučer držala tajnima, no prema neslužbenim informacijama, navedene osobe je policija lišila slobode zbog optužbi da su stajali iz navodnog pokušaja napada na jednog drugog poznatoga ugostitelja prije mjesec i pol, piše Jutarnji list

Riječ je o Nikoli Bušljeti, vlasniku kluba Piranha te restorana Lido na zagrebačkom jezeru Jarun, inače bratu Ivana Bušljete, vlasnika Papaye na Zrću. Nikolu Bušljetu je navodno ispred njegove kuće prije mjesec i pol napao maskirani muškarac sa željeznom šipkom u rukama, no ugostitelj mu je uspio pobjeći te je taj pokušaj napada odmah prijavio policiji.


Policija je uhitila i direktora jedne od najvećih hrvatskih zaštitarskih tvrtki Bilić-Erić Security, Slavka Petričevića, te Nikolu Krvavicu, bivšeg vozača poduzetnika Vladimira Šelebaja. Spomenutu zaštitarsku tvrtku mediji su često povezivali sa Žuljevićem, no on se nigdje ne spominje u formalnoj vlasničkoj strukturi, već je navodno u toj tvrtki zaposlen kao savjetnik.

Krvavica, dugogodišnji vozač Vladimira Šelebaja te njegove bivše supruge Dijane Čuljak, radio je kao redar u nizu poznatih zagrebačkih noćnih klubova, među ostalim kultnoga The Besta na Jarunu, a navodno je radio i kao vozač srbijanskoga kriminalnog bossa Sretena Jocića - Joce Amsterdama kojemu se u Beogradu trenutno sudi zbog naručivanja ubojstva Ive Pukanića.

Premda Šelebajev vozač, Krvavica nije bio među svjedocima u postupku protiv Siniše Svilana u aferi Core Medija, a kao svjedok nije bio ni u prvoj optužnici protiv Šelebaja. Saslušanje Krvavice prvo je bila predložila Svilanova obrana, da bi na kraju od njega odustali. I Petričević i Krvavica, te Vlado i Goran Rajić su nakon noći provedene u policiji jučer pušteni kućama.

Više pročitajte ovdje