VOŽNJA U PIJANOM STANJU

Uhićeni Obamin stric želio zvati Bijelu kuću

30.08.2011 u 10:37

Bionic
Reading

Davno izgubljeni stric američkog predsjednika Baracka Obame uhićen je zbog vožnje u pijanom stanju i pritvoren bez prava na jamčevinu zbog ilegalnog boravka u SAD-u, nakon što je navodno policiji rekao da će jamčevinu urediti preko Bijele kuće

Onyango Obama (67) uhićen je 24. kolovoza u Framinghamu, 30 km zapadno od Bostona, nakon što se po navodima policije, nije zaustavio na znaku stop i gotovo izazvao sudar policijskog vozila i svog terenca, izvijestili su u ponedjeljak američki mediji.

Nakon što je uhićen, upitan je želi li telefonski poziv da dogovori jamčevinu. 'Mislim da ću nazvati Bijelu kuću', kazao je prema policijskom izvješću.

Onyango Obama, podrijetlom iz Kenije, polubrat je pokojnog oca američkog predsjednika. On se izjasnio da nije kriv i zadržan je u pritvoru bez jamčevine po nalogu američke Imigracijske i carinske službe (ICE).

ICE je objavio da za njega od ranije postoji nalog za deportaciju zbog ilegalnog boravka u zemlji.

Bijela kuća nije imala komentara. Predsjednik Obama, tragajući za svojim korijenima u memoarima spominje strica Omara, koji odgovara Onyango Obami i ima isti datum rođenja, izvijestio je list Newsday.

CNN navodi kako je administracija službeno potvrdila da je uhićeni čovjek polubrat Obamina oca, bez iznošenja drugih komentara.