slijedi kriminalistička istraga

Uhićeni na granici sa Srbijom zbog krivotvorenih PCR testova

05.03.2021 u 10:31

Bionic
Reading

U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji potvrđena su 32 nova slučaja zaraze koronavirusom, a najviše novozaraženih, njih 11, je s osječkog područja objavio je petak županijski Stožer Civilne zaštite.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) i županijskom Zavodu za javno zdravstvo u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađena su 243 uzorka, od kojih su 32 bili pozitivni na koronavirus.

Najviše novopozitivnih osoba, njih 11, živi na području Osijeka, po četiri osobe su s područja Našica i Valpova, dok je u ostalim mjestima potvrđen manji broj novozaraženih, priopćeno je iz Stožera.

Na bolničkom liječenju nalaze se 62 osobe oboljele od COVID-19, i to 50 u osječkom KBC-u, od kojih je 11 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 12 pacijenata s tim oboljenjem.

Na području Županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 974 osobe, a policijski službenici proveli su 22 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji i utvrdili jedno kršenje na području Belog Manastira. Utvrdili su također da su krivotvorene PCR testove predočili državljanin Srbije, na Graničnom prijelazu Batina, kao i državljanin Srbije i državljanin Hrvatske (s prebivalištem u Srbiji) na Graničnom prijelazu Erdut. Uhićeni su i slijedi kriminalistička istraga

Policijski službenici obavili su i 113 nadzora ugostiteljskih objekata, u kojima nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.