dvije opcije

Pravna pozicija BBB-a znatno se popravlja: novi nagovještaj da se istraga bliži kraju

10.11.2023 u 22:54

Bionic
Reading

Sto dva hrvatska navijača uskoro bi ponovno trebala biti izvedena pred suca istrage kako bi ih ispitao. Kako doznaje Dnevnik HRT-a od njihova odvjetnika u Grčkoj, ispitivanje bi moglo otvoriti opcije nastavka suđenja u Hrvatskoj ili puštanja na slobodu

Informacija se pojavila nakon što je jučer uhićen 35-godišnji Aristidis Delios, kojeg se sumnjiči da je povezan s ubojstvom navijača AEK-a Michalisa Katsourisa u kolovozu u Ateni za vrijeme navijačkih nereda. Delios je otprije poznat policiji zbog sudjelovanja u tučnjavi. Još nisu poznati usporedni rezultati analize DNK osumnjičenika s onim pronađenim na nožu kojim je ubijen Kacuris. Rezultati će pokazati je li uhićeni zaista i ubojica.

Pokaže li se da je ubojica 35-godišnji Grk, odnosno da ubojica dolazi iz istih navijačkih redova kao i ubijeni pravna pozicija BBB-a znatno se popravlja.

'Svi ostali bi mogli odgovarati radi nekakvog blažeg oblika, je li to u pitanju možda sudjelovanje u tučnjavi ili nasilničko ponašanje, oštećenje tuđe stvari ili nešto slično', kaže prof. Damir Primorac, odvjetnik, za Dnevnik HRT-a. On smatra da se istražni zatvor može zamjeniti i jednom od blažih mjera opreza ili eventualno jamstvom, posebno kad se uzme u obzir da se radi o složenom kaznenom djelu s velikim brojem okrivljenika i kaznenih djela pa se ne zna koliko će istraga još trajati.

Da se istraga bliži kraju daje nagovjestiti to što vozila kojima su BBB u kolovozu stigli u Atenu, više nisu predmet istrage, kako doznaje HRT u procesu su vraćanja u Hrvatsku.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'