IZBO ŽENU I ZAPALIO KUĆU

Uhićeni Dominić ima opekline trećeg stupnja

16.04.2009 u 10:26

Bionic
Reading

Četvrtog dana intenzivne policijske potrage, u mjestu Miočinovići kod Petrinje, jutros je u 9.50 sati uhićen 56-godišnji Josip Dominić, koji je 13. travnja ujutro u obiteljskoj kući nožem izbo svoju nevjenčanu suprugu Dragicu Mandić (49), nakon čega je zapalio kuću i pobjegao, izvijestila je Policijska uprava sisačko-moslavačka

Policija je 13. travnja dobila dojavu da je Josip Dominić, iz još neutvrđenih motiva, nožem pet puta ubo Dragicu Mandić, zapalio kuću u kojoj su zajedno živjeli te pješice pobjegao u obližnja brda.

Nakon uhićenja Dominić je odvezen liječniku koji mu je pružio prvu pomoć, jer je na nogama imao teže opekline i ozljede nastale prilikom paljenja kuće. Kako je rekao načelnik PU sisačko-moslavačke Marko Rašić, ozljede su uglavnom na stopalima i okvalificirane su kao opekline trećeg stupnja. Pretpostavlja se da će Dominić biti prebačen u Zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj ulici u Zagrebu.

Njegova nevjenčana supruga, s kojom se upoznao u Njemačkoj i radi koje je ostavio ženu i djecu, zadobila je ubodne rane nožem u grudi i bedro. Teško ranjena, sva u krvi, uspjela je pred napadačem pobjeći do prve susjedne kuće Laze Miočinovića i potražiti pomoć. Tu su je zatekli policijski službenici i ekipa Hitne pomoći, koji su je prevezli u sisačku Opću bolnicu Dr. Ivo Pedišić, gdje je hospitalizirana.

Do krvavog događaja došlo je, prema do sada utvrđenim činjenicama, nakon što je Dominić, vidno pod utjecajem alkohola, došao kući sa slavlja Uskrsa kod susjeda, a svjedoci događaja bili su njihova gošća i njeno malodobno dijete. Oni su uspjeli pobjeći kod susjeda, kojima napadač nije naudio.

Policija je najavila opširnije priopćenje o uhićenju Josipa Dominića.