TRAVA, AMFETAMINI, LSD

Uhićena trojica zagrebačkih dilera

10.05.2010 u 14:12

Bionic
Reading

Zbog sumnje u preprodaju droge (amfetamina, marihuane i LSD-a) zagrebačka je policija proteklog vikenda uhitila dvojicu mladića, a jednog uz kaznenu prijavu pustila da se brani na slobode

Policija je danas izvijestila da su od trojice osumnjičenika u dobi od 25 do 28 godina zaplijenila ukupno 151 gram amfetamina, tzv. speeda, 15 grama marihuane, pet doza LSD-a i manju količinu metadona, čija se vrijednost procjenjuje na oko 20.000 kuna.

Nakon što im je pokušao pobjeći, ali je savladan uz prisilu, policajci su u subotu u parku Ribnjak uhitili 28-godišnjaka kod kojega su pronašli 23 grama 'speeda' i gram marihuane.

Istragom je utvrđeno da je veće količine speeda kupovao od 25-godišnjaka i 26-godišnjaka. Ovaj mlađi uhićen je u popodnevnim satima na području Knežije i kod njega je pronađeno 1,2 grama amfetamina, a pretragom njegova stana još 127 grama te droge, 14 grama marihuane, pet doza LSD-a, manja količina metadona te dvije digitalne vage s tragovima speeda.

Jučer je, pak, uhićen i 26-godišnjak, u čijem je stanu u Novom Zagrebu pronađena manja količina marihuane.

Istragom je utvrđeno da su njih dvojica, neovisno jedan od drugoga, nabavljali veće količine amfetamina koji su 'dilali' na zagrebačkom narko-tržištu.

Svu trojicu policija je kazneno prijavila zbog preprodaje droge te je 25-godišnjaka i 26-godišnjaka privela istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda, a 28-godišnjaka je pustila da se brani sa slobode.

Svi su od ranije više puta evidentirani zbog zlouporabe droga, a 25-godišnjak i zbog imovinskih delikata.