NAKON 14 GODINA BIJEGA

Uhićen šef napuljske mafije Antonio Iovine

17.11.2010 u 20:20

Bionic
Reading

Šef napuljske mafije iz klana Casalesi koji je četrnaest godina bio u bijegu, uhićen je u srijedu u Casal di Principeu, sjeverno od Napulja, jednom od poznatih uporišta tog Camorrina klana, priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

'Ovo je dobar dan za borbu s mafijom', rekao je Roberto Maroni kojega su nakon te vijesti pljeskom pozdravili svi zastupnici u parlamentu. Antonio Iovine koji je na popisu tridesetorice najopasnijih kriminalaca u bijegu u Italiji, nije pružao otpor kada su ga policajci iz Napulja i Caserte uhitili u kući njegova poznanika u Casal di Principeu.

Istražitelji su ga uspjeli pronaći zahvaljujući dugom praćenju i provjerama njemu bliskih osoba. 'Antonio Iovine skrivao se u manjoj vikendici, u udubini probijenoj u zidu', dodao je glasnogovornik napuljske policije.

'Nije pružao otpor, ali je htio pobjeći preko balkona kada su ga policajci okružili', po istom izvoru koji je dodao da bjegunac u trenutku uhićenja nije bio naoružan. U vikendici u kojoj je kriminalac uhićen traje temeljit pretres.