TIJEKOM UTAKMICE

Uhićen mladić koji je zapalio hrvatsku zastavu

25.03.2013 u 16:01

Bionic
Reading

Banolučka policija otkrila je i uhitila osobu koja je u petak u tome gradu, u vrijeme odigravanja nogometne utakmice između Hrvatske i Srbije u Zagrebu, zapalila hrvatsku zastavu, potvrđeno je u ponedjeljak iz službenih izvora.

U priopćenju Centra službi sigurnosti Banje Luke, dostavljenom medijima, navedeno je kako je kao počinitelj ovog kaznenog djela identificiran 21-ogodišnji mladić čiji su inicijali M.S. On je uhićen u noći između subote i nedjelje, a nakon kaznene obrade pušten je na slobodu.

Policija je najavila kako će nadležnom tužiteljstvu protiv M.S. dostaviti izvješće o počinjenom kaznenom djelu koje se kvalificira kao izazivanje nacionalne, vjerske ili rasne mržnje odnosno razdora i netrpeljivosti.

Zastava Hrvatske zapaljena je na središnjem gradskom trgu u Banjoj Luci tijekom odigravanja kvalifikacijske utakmice za Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu između hrvatske i srbijanske nogometne reprezentacije. Meč je bio praćen na velikom video-zidu postavljenom na Trgu Krajine, a nakon prvog zgoditka za hrvatsku momčad zapaljena je hrvatska zastava da bi nakon toga došlo i do tučnjave među okupljenima.