SDP-U JE NEŠTO SUMNJIVO

'Ugovor za Svetice je kraći od onog za prodaju polovnog auta'

10.02.2015 u 16:42

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačkog Kluba gradskih zastupnika SDP-a Zvane Brumnić istaknuo je u utorak da SDP neće popustiti u zaštiti javnog interesa pri izgradnji Sportsko-rekreacijskog centra (SRC) Svetice, te izrazio sumnju da ugovor s Hrvatskim nogometnim savezom (HNS) o projektu Svetice "nešto skriva"

Do prije sedam dana smo vjerovali da je ugovor od samo 13 točaka takav jer su aljkavi, a sada ispada da se njime želi nešto sakriti, rekao je Brumnić na konferenciji za novinare.

Podsjetio je da je SRC Svetice projekt koji je Grad pokrenuo prije više od godinu dana na vrlo netransparentan način, raspisivanjem natječaja za koji se unaprijed znalo tko ga je dobio i dodjeljivanjem prostora na Sveticama HNS-u i prije raspisivanja natječaja.

"Tada smo reagirali i tražili da se jasno utvrdi gradski interes, da bi kao odgovor dobili nedorađeni ugovor od 13 članaka, koji je kraći od ugovora za prodaju polovnog automobila", rekao je Brumnić.

Sada je taj ugovor na reviziji, u međuvremenu je osnovano povjerenstvo u kojemu sjede isti ljudi koji su ga sastavili i poslali gradskim zastupnicima na usvajanje, a danas se ne mogu dogovoriti oko točaka tog ugovora.

Što bi se dogodilo da je ugovor bio usvojen na prošloj sjednici Gradske skupštine, bi li danas imali odštetni zahtjev, raskid ugovora ili njegovu reviziju, pita Brumnić.

Upozorio je da će se na sjednici Gradske skupštine u četvrtak naći prijedlog odluke o davanju javnih prostora u zakup i na drugo korištenje, kojom se davanje tih prostora u zakup prepušta jedino gradonačelniku.

Gradski zastupnik SDP-a Dominik Etlinger osudio je potpisivanje novih aneksa ugovora direktora podružnica Zagrebačkog holdinga, kojima im je osigurano radno mjesto ili bogata otpremnina.

"Rezultati direktora nisu važni jer ionako ovise o cijenama koje su jednostrano određene. Samo trebaju zahvaliti Djedu Božićnjaku ili, u ovom slučaju, Gospođi Mraz", kazao je Etlinger.

Istodobno su radnici Holdinga, kao "pravi i vrijedni šljakeri", prisiljeni raditi preko agencije na bazi mjesečnih produženja ugovora, dodao je Etlinger.

363610 ,363552,363521,361831