NOVI UDAR NA MINISTRICU

Udovice hrvatskih branitelja: Pusić se ruga žrtvama

06.06.2012 u 18:53

Bionic
Reading

Udruga udovica hrvatskih branitelja Grada Zagreba i Zagrebačke županije ocijenila je danas kako se ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić svojim pozivom žrtavama nasilja da s gay populacijom traže svoja prava ruga svim žrtvama Domovinskog rata

'Poistovjećivanje žrtve žena u Domovinskom ratu s 'patnjama' poklonika gay pridea u potpunosti oslikava vaše osobne vrednote, ljudskost i empatiju', navodi Udruga udovica u pismu ministrici Pusić.

Udruga se pita nije li sramota da se Udrugu žena žrtava rata poziva na ulicu da paradom s gay populacijom traže svoja prava. 'Tim pozivom rugate se žrtvama rata, relativizirate ih i duboko vrijeđate sve žrtve Domovinskog rata', piše Udruga ministrici Pusić.

Podsjećajući kako su se i oni u nekoliko navrata bezuspješno obraćali ministrici Pusić sa zamolbom za prijem, Udruga navodi da ostaju zgroženi manipulativnošću i obezvrijeđivanjem ljudske patnje u njezinim izjavama kojima, smatraju, želi skrenuti pozornost sa sebe i neoprostivosti ignorancije na vapaje žrtava.

Udruga udovica poručuje da je trpjela ignoranciju Vesne Pusić ali da žene iz Domovinskog rata, udovice i žrtve neće prikrivati ničiji zločin i neće šutjeti o zločinu počinjenom nad njima i njihovom djecom.

Mole ministricu, kako ističu barem iz poštovanja prema ustanovi u kojoj obnaša dužnost, malo više političke korektnosti.

Ministrica Pusić nedavno je izrazila očekivanje da će svi koji su bili žrtve nasilja i bore se protiv njega biti dosljedni te biti u prvim redovima i na gay prideu. Komentirajuću jučer tvrdnje kako nije našla vremena da primi žene silovane u ratu dok se istodobno zalaže za prava LGBT osoba, Pusić je izrazila apsolutnu spremnost da sa ženama silovanim u ratu razgovara o sankcioniranju ratnih zločina i upozorila da je silovanje u ratu jedan od najtežih zločina.