KONAČNI OBRAČUN

Učenik s bejzbol palicom tražio vršnjaka po školi

Bionic
Reading

Incident koji se u četvrtak prije podne dogodio u Osnovnoj školi Čeminac u istoimenom baranjskom mjestu u kojemu su sudjelovala četiri učenika škole završio je srećom bez ozlijeđenih premda je i policija na poziv ravnatelja morala intervenirati

ČEMINAC - Sve je započelo u ranim jutarnjim satima, prije početka nastave, kada su se unutar školske zgrade verbalno a potom i fizički potukla dva učenika 5. i 6. razreda (rođeni 1996. i 1997. godine) škole, piše Slobodna Dalmacija. U tučnjavu se s namjerom da mlađe učenike razdvoji umješao stariji učenik 8. razreda a potom i još jedan učenik istoga godišta koji se protivio smirivanju tučnjave dvojice mlađih polaznika škole.

'Zašto bi ih razdvajao, neka se tuku', kazao je osmoškolac svome vršnjaku odgurujući ga od posvađanih mališana.

Uslijedilo je potom verbalno i fizičko naguravanje dvaju učenika 8. razreda nakon čega je onaj drugi ljutit i ogorčen napustio školu. Sve je trajalo vrlo kratko i kada su svi pomislili da je incident okončan učenik koji je napustio školu vratio se ali ovoga puta s bejzbolskom palicom u ruci.

Mladić je palicom udario po ulaznim vratima škole i furiozno ušao pogledom tražeći svoga vršnjaka s kojim se nešto ranije posađao.

'Dvoje nastavnika škole koji su se u tome trenutku našli u školskom predvorju zaustavili su mladića i oduzeli mu bejzbolsku palicu te pozvali policiju', kazao je ravnatelj škole Zdravko Pavlinić potvrdivši cijeli incident.

On dodaje kako u tučnjavi i incidentu nitko nije zadobio ozljede te da mladić s palicom nije uspio nikome nanijeti ozljede. Također dodaje kako je riječ o mladiću koji potiče iz obitelji lošeg socijalnog stanja koja je pod nadzorom Centra za socijalni rad.

Riječ o dječaku čiji se otac pod sumnjom za počinjenje kaznenog djela prijevare odnedavno nalazi u pritvoru. Radi se o J.H. (49) iz Čeminca koji je zajedno s dvoje pomagača za veće iznose eura varao ljude obećavajući im školovanje i zaposlenja na carini.

Incident u školi potvrdila je i glasnogovornica PU osječko-baranjske Edita Roterbauer navodeći kako su uzete izjave svih vinovnika izgreda te da nije bilo potrebe za nikakvim privođenjem ili intervencijom.

'Nitko nije ozlijeđen a i svi su sudionici incidenta odbili liječničku pomoć. Obaviješten je i Centar za socijalni rad', rekla je Roterbauer dodavši kako postoji eventualno mogućnost podizanja prekršajne prijave za remećenje javnog reda i mira.