užas u ruskom gradu

Učenica došla s puškom u školu, ubijeno dvoje ljudi, petero ranjenih

07.12.2023 u 09:26

Bionic
Reading

Učenica osmog razreda u ruskom gradu Brjansku u četvrtak ujutro u školu je ušla s puškom. U pucnjavi su dvije osobe ubijene, a pet ih je ranjeno

Učenica (14) osmog razreda u ruskom gradu Brjansku u četvrtak ujutro u školu je ušla s puškom. Reuters je prvo prenosio informacije lokalnih policijskih vlasti o troje ranjenih, no čini se da je broj žrtava ipak veći. U pucnjavi je dvoje mrtvih, a pet ranjenih. Među mrtvima je i sama napadačica jer se ubila nakon pucnjave, piše Reuters.

'Prema preliminarnim informacijama iz istrage, 14-godišnja djevojčica je u školu donijela pušku iz koje je pucala na svoje kolege', navodi se u priopćenju lokalnih vlasti.

'Dvoje tinejdžera je poginulo, a petero je ozlijeđeno u incidentu u Brjansku. Pruža im se sva potrebna medicinska njega. Jedna od žrtava je već na operaciji', rekao je novinarima pomoćnik ministra zdravlja Ruske Federacije Aleksej Kuznjecov.

Dodao je kako liječnici stanje jedne osobe ocjenjuju kao teško dok su četiri osobe u 'srednje teškom' stanju.

'Primljeno je jedno dijete, ima ozljedu ramena i koljena, stanje je srednje težine. Pružamo prvu pomoć i najvjerojatnije će biti prevezeno u dječju bolnicu', izvijestili su iz gradske bolnice u Brjansku.

Regionalna dječja bolnica izvijestila je da je još jedno ozlijeđeno dijete primljeno s ranom na lijevom ramenu.

'Ima 14 godina, ima prostrijelnu ranu. Njegovo stanje je srednje teško, hospitaliziran je', rekao je izvor, prenosi Jutarnji list.

Regionalno Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je da je jedna od žrtava preminula.

'Prema preliminarnim informacijama, jedna učenica unijela je vatreno oružje u zgradu gimnazije i ispalila više hitaca, pri čemu je pet osoba ozlijeđeno. Nakon toga djevojka je počinila samoubojstvo. Jedna od ranjenih kolegica također je preminula od zadobivenih rana', navodi se u izvješću.

Motiv napada se istražuje. Srpska podružnica Russia Todaya piše da su sve službe su na terenu dok su ostali učenici u pratnji odraslih poslani kućama.

Pucnjava u školi u ruskom gradu Brjansku Izvor: Profimedia / Autor: Andrey Mazunin / Sputnik / Profimedia