velika panika

Dvoje mrtvih u pucnjavi u trgovačkom centru u Bangkoku, uhićen tinejdžer

03.10.2023 u 18:12

Bionic
Reading

Četrnaestogodišnjak koji je u utorak uhićen nakon što je otvorio vatru u trgovačkom centru u Bangkoku i pritom ubio dvije osobe, a ranio ih pet, priveden je

Smrtno su stradali Kinez i stanovnik Mjanmara, a u pucnjavi je ranjeno još pet ljudi, najnoviji su podaci koje je objavio šef policije Torsak Sukwimol.

Osumnjičenik je četrnaestogodišnji mladić kojemu je ranije dijagnosticiran psihički poremećaj, no nije uzimao lijekove, rekao je isti dužnosnik.

"Rekao nam je da mu je netko 'iznutra' kazao na koga da puca", pojasnio je Sukwimol.

Tinejdžer je učenik privatne škole koja se nalazi blizu trgovačkog centra. Po snimkama nadzornih kamera koje su prenijeli tajlandski mediji uhićen je u trgovini s namještajem.

Pucnjava je izazvala paniku u luksuznome trgovačkom centru Siam Paragonu, a očevici su AFP-u ispripovijedali da je odande hitno evakuirano više stotina ljudi.

Centar se nalazi u središtu Bangkoka. Turističko je i trgovačko žarište koje privlači brojne posjetitelje, osobito Kineze koji ondje često kupuju, osobito u sklopu oporavka turizma na Tajlandu nakon pandemije.

Pucnjava se dogodila gotovo godinu dana nakon najvećega masovnog ubojstva u modernoj tajlandskoj povijesti, koje se dogodilo u pokrajini Nong Bua Lam Phu. Tada je bivši policajac ubio 36 ljudi, većinom se radilo o djeci mlađoj od pet godina.

Po podacima švicarskog programa Small Arms Survey na Tajlandu, zemlji sa 70 milijuna stanovnika, godine 2017. bilo je oko deset milijuna komada vatrenog oružja, od čega otprilike četiri milijuna nije registrirano.