MAKEDONSKA MINISTRICA

'Ubojstvo je organizirano, žrtve slučajno izabrane'

17.04.2012 u 15:26

Bionic
Reading

Stanje u Makedoniji je i dalje napeto, a dok policija intenzivno traga za počiniteljima peterostrukog ubojstva, ministrica policije Gordana Jankulovska poručuje da je 'ubojstvo u blizini skopskog sela Smiljkovci organizirano, a ubijeni su slučajno izabrani'

'Istraga ide u dobrom pravcu, manji dio podataka već je obrađen, a za potpunu obradu potrebno je nekoliko dana da bismo izašli s konkretnijom informacijom', izjavila je makedonska ministrica unutarnjih poslova Gordana Jankulovska

Skopski Dnevnik piše da je policija dosad zaključila kako su izvršitelji petostrukog ubojstva bili profesionalci jer je većina njihovih metaka pogodila tijela ubijenih, a i koristili su vozilo s lažnim registarskim oznakama.

Nasilni neredi u Skopju

Ne zna se je li automobil ukraden, a policija je uvjerena kako će joj upravo automobil, tamnocrveni Opel Omega, pomoći u pronalaženju ubojica.

U makedonskim medijima pojavile su se i spekulacije da su ubojice već pobjegle iz zemlje.

Jučerašnji nasilni prosvjedi pred vladom rezultirali su hapšenjima, ali i jačanjem međunacionalne netrpeljivosti. Policija je sinoć morala upotrijebiti silu kako bi spriječila upad Makedonaca u skopski Bit pazar, koji je uglavnom nastanjen Albancima.