SLAGALICA ZLOČINA

Ubojica s mačetom pristojan i tih dečko

21.12.2008 u 21:02

Bionic
Reading

Susjedi Brune Duića koji je u petak navečer mačetom usmrtio Miljena Veršića, opisuju ga kao finog i pristojnog dečka.Zanimljivo je da je bio u dugogodišnjoj vezi s djevojkom, a kao motiv napada na Veršića spominje se homoseksualna veza između njega i žrtve

'Naš Bruno je prekrasan dečko. Inače je sitne građe, nizak i mršav', kroz suze je za Jutarnji list rekla Brunina krsna kuma, susjeda i dobra obiteljska prijateljica.
Obitelj i najbliži prijatelji Brune Duića su u šoku, stalno se pitajući kako je Bruno upoznao čovjeka kojega je ubio, koja je bila njihova poveznica. Bruno je još u psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan, a sudeći prema njegovu stanju, policija ga ni danas neće moći ispitati o ubojstvu Miljena Veršića.

'Brunu se moglo vidjeti svako jutro kako šeće svog psa. Viđali smo ga s djevojkom, znali smo da studira i po svemu se moglo zaključiti da je riječ o pristojnom mladiću', rekle su susjede iz zgrade nasuprot Jarunske tržnice, gdje Bruno stanuje.

HITNOJ TREBALO 50 MINUTA

Susjedi ubijenog teologa i biznismena Miljena Veršić kažu kako je Hitnoj pomoći trebalo 50 minuta da dođe do zgrade. Čak je i policija tri puta zvala da bi ih požurila.

'Kada su napokon došli, liječnici su do drugog kata uzeli samo jednu torbu bez potrebne opreme pa se jedan od njih morao vraćati do vozila. Sišao je dolje i shvatio da je zaboravio ključ. Zatim je ponovno išao gore po ključ, pa natrag, pa gore i sve je to trajalo cijelu vječnost', rekao je Veršićev susjed.

MISLILI DA JE HIV POZITIVAN

Izbodeni Veršić navodno je nakon napada kucao po vratima svojih susjeda kako bi mu netko pomogao. No kako su susjedi bili upoznati s njegovim seksualnim sklonostima, nitko mu nije želio otvoriti misleći a je HIV pozitivan.

'Kao prvo, nismo znali što se događa, a kao drugo, znali smo kakav je i bojali smo se kontakta s njim, odnosno s njegovom krvlju. Kako da znamo da nema HIV? Pa proteklih je godina kroz ta vrata prošlo muškaraca i muškaraca', dodao je jedan od svjedoka stravične tragedije.