DVOSTRUKO UBOJSTVO U HOTELU TURIST

Ubojica osječkog poduzetnika i njegove prijateljice pred sudom

04.06.2014 u 15:28

Bionic
Reading

Na osječkom Županijskom sudu danas je počelo suđenje Damiru Handanoviću i Davoru Čizmoku, optuženima za ubojstvo osječkog poduzetnika Pere Martića i njegove prijateljice Jadranke Modrić u osječkom hotelu 'Turist' 2004. godine, a obojica su se izjasnila kako se ne smatraju krivima.

Optužnicom se Handanovića tereti da je nagovorio Čizmoka da ubije poduzetnika i vlasnika osječkog Automat cluba City Peru Martića, obećavši mu isplatu većeg novčanog iznosa te mu predavši neutvrđen iznos predujma.

Čizmok je optužen da je u noći s 27. na 28. ožujka 2004. osječkom hotelu 'Turist' ubio Martića s više hitaca iz vatrenog oružja. Kako se u tom trentuku s Martićem zatekla i Jadranka Modrić, navodno je i u nju pucao te ju usmrtio kao očevidca.

Handanović je optužen i za organiziranje prostitucije. Tereti ga se da je u travnju 2012. godine iz Srbije doveo dvije srbijanske državljanke radi pružanja seksualnih usluga za što im je unaprijed platio dogovorenu naknadu.

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika Zlatko Bučević u uvodnom je obraćanju sudu kazao kako osnovana sumnja da je Čizmok počinio ubojstva proizlazi iz prikupljenih dokaza, iskaza svjedoka te njegovih tajno snimanih telefonskih razgovora.

Izrazio je uvjerenje da će tužiteljstvo dokaznim postupkom utvrditi da je Handanović ostvario dobit preuzimanjem poslova ubijenog Martića vezanih uz automate za igre na sreću.

Mara Martić, supruga ubijenog, u svom je skazu navela kako je Pero Martić imao puno aparata za igre na sreću u Osijeku i okolici, a da je prije smrti dobio i koncesiju za otvaranje kockarnice. Dodala je da je optuženi Handanović imao neki dug prema njenom suprugu, ali da joj pojedinosti nisu poznate.

Suđenje se nastavlja sutra ispitivanjem novih svjedoka.