SLUČAJ IZ ĐAKOVA

Ubojica iz Centra za socijalnu skrb pištolj i municiju kupio je na tržnici, a Blaženku i Ivana ubio je 'zbog problema'

04.06.2020 u 14:02

Bionic
Reading

Nakon što je rijekom jučerašnjeg dana nastavljeno suđenje Andriji Drežnjaku zbog dvostrukog ubojstva u Centru za socijalnu skrb u Đakovu danas je optuženi nastavio s iznošenjem obrane

Iako se u istrazi branio šutnjom, Andrija Drežnjak (62) jučer je na osječkom sudu priznao krivnju za ubojstvo svoje skrbnice i socijalne radnice Blaženke Poplašen (49) te pravnika Ivana Pavića u Centru za socijalnu skrb u Đakovu 9. srpnja prošle godine.

'Razumijem optužnicu. Smatram se krivim', izjavio je Drežnjak na jučerašnjem suđenju.

  • +21
Počelo suđenje Andriji Drežnjaku zbog ubojstva socijalnih radnika u Đakovu Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

Kako donosi 24 sata,  u nastavku suđenja Andriji Drežnjaku za dvostruko ubojstvo u Centru za socijalnu skrb u Đakovu prošle godine optuženi je iznio svoju obranu.

'Došao sam biciklom i nije bilo zaštitara. Ušao sam unutra i rekao "Dobar dan". Pitao sam Ivana hoće li mi već jednom dati papire od kuće. Onda sam ga ubio, ranio. Pištoljem. Pištolj i metke sam kupio kod čovjeka na pijaci', ispričao je ravnodušno Andrija. 

Ispričao je kako je nakon ubojstva Ivana otišao u sobu Blaženke. Pozdravio ju je. Rekao je Andrija kako je bio na sudu i kako ga šalju u razne ustanove po papire te da mu je dosta šetanja. Navodi da ga je Blaženka Poplašen često ismijavala i govorila da je dosadan što ga je razbješnjavalo. Nakon kratke prepirke tog kobnog dana, ubio je Blaženku. 

Sve ovo krenulo je od prepirke oko vlasništva kuće Andrijinog oca. Smatrao je kako mu Blaženka i Ivan žele oduzeti nasljedstvo.