MAJKA TVRDI

Ubijena Amerikanka bolovala je od postporođajne depresije

04.10.2013 u 10:15

Bionic
Reading

Majka 34-godišnje Amerikanke iz Connecticuta, koju su ustrijelili policajci nakon što je pokušala vozilom probiti barikade oko Bijele kuće, rekla je da je njezina kći bolovala od postporođajne depresije

Dva djelatnika službe sigurnosti identificirala su vozačicu kao 34-godišnju Miriam Carey iz Stamforda u saveznoj državi Connecticut. U njezinom vozilu bila je i jednogodišnja djevojčica koja je 'izbjegla teške ozljede' i dobila privremenu skrb. Djelatnici su dali izjave pod uvjetom da ostanu anonimni jer nemaju ovlaštenje govoriti o slučaju koji je još uvijek pod istragom.

Idella Carey, majka ubijene vozačice, izjavila je za ABC News u četvrtak navečer da je njezina kći prolazila kroz postporođajnu depresiju nakon što je u kolovozu prošle godine rodila kćer Ericu.

'Imala je postporođajnu depresiju nakon što je rodila. Oboljela je nekoliko mjeseci kasnije. Bila je depresivna... Bila je u bolnici', rekla je majka.

Idella Carey navela je da njezina kći nikada nije bila nasilna i da ne zna zašto je bila Washingtonu. Ona je mislila da Miriam vozi Ericu na liječnički pregled u Connecticutu.

ABC News izvijestio je da je Miriam Carey bila zubna higijeničarka. Njezin šef Steven Oken rekao je da je Miriam bila osoba koja je 'uvijek bila sretna'.

'Nikada, baš nikada ne bih povjerovao da će ona napraviti ovakvo nešto. To je posljednje što bih pomislio da će učiniti, osobito s djetetom u vozilu', rekao je Oken.
Dramatična policijska potjera za automobilom ulicama Washingtona od Bijele kuće do zgrade Kongresa završila je pucnjavom u četvrtak u kojoj su policajci ubili Miriam Carey dok su zastupnici radi sigurnosti bili zatvoreni u svojim prostorijama.

Vozeći crni infiniti, Carey je udarila u sigurnosnu barikadu ispred Bijele kuće. Potom je automobil pojurio uz aveniju Pennsylvania prema Capitolu gdje je zasjedao Kongres. Policija je bila u potjeri za automobilom i pucala na njega. Auto se konačno zaustavio na križanju druge ulice i avenije Maryland.

'Mislim da je jedan od naših policajaca spasio dijete' koje je odvezeno u bolnicu, rekao je šef policije Capitola Kim Dine, dodajući da se čini da incident nema veze s terorizmom.

Dvojica pripadnika snaga sigurnosti su ozlijeđena u incidentu, pripadnik tajne službe kojega je udario automobil ispred Bijele kuće te policijac capitolske policije čiji je auto udario u barikadu tijekom potjere koja je trajala nekoliko minuta.

Capitol pun zastupnika koji pokušavaju naći rješenje za proračunsku krizu i djelomični zastoj u radu saveznih vlasti bio je zakratko zatvoren tijekom incidenta.

Nema naznaka da je ubijena vozačica bila naoružana.

Incident je zatresao Washington samo tri tjedna nakon što je jedan suradnik otvorio vatru u washingtonskom mornaričkom centru oko 2,4 km od Capitola ubivši 12 ljudi nakon čega ga je ubila policija.

Capitolska policija, koja se smatra neophodnim osobljem, radi unatoč djelomičnom zastoju u radu savezne vlade, ali za to nisu plaćeni.