AKCIJA EGIPATSKIH SLUŽBI

Ubijen šef Islamske države na Sinaju koji je oteo Salopeka?

23.08.2015 u 12:48

Bionic
Reading

Egipatske snage sigurnosti tvrde da su ubile Abua al Kasima, vođu Islamske države na Sinaju koja je zatočila i navodno ubila hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka. Još uvijek nema službene potvrde toga da je Al Kasim zaista ubijen, prenosi N1.info pisanje portala Conflict News

Navodno su egipatske snage helikopterima napale uporište Islamske države na Sinaju. Vijest je potvrdio u premijer Zoran Milanović kazavši da ima informaciju o akciju egipatske vojske, ali da sve skupa stiže prekasno. 'Ne mogu ništa komentirati, imam informaciju, no kao što znate, mogućnosti su nam ograničene', rekao je Milanović.

Podsjetimo, Tomislav Salopek otet je u Kairu, glavnom gradu Egipta, 22. srpnja. U toj je državi radio za francusku Company General Geoscience.

Danima nije bilo traga o njemu, sve do 5. kolovoza, kada su se pripadnici terorističke skupine Islamska država javili videoporukom u kojoj su iznijeli da u svom zatočeništvu drže hrvatskog državljanina i da će ga ubiti u roku od 48 sati ako egipatske vlasti ne oslobode muslimanske žene iz zatvora.

Unatoč diplomatskim naporima hrvatskih i egipatskih vlasti, Salopek nije pronađen, a tjedan dana nakon isteka roka objavljeno je da je ubijen. Međutim, ta se vijest ne može potvrditi sa stopostotnom sigurnošću.