KOZMETIČKA INDUSTRIJA

Ubijali debele ljude zbog prodaje sala

20.11.2009 u 10:16

Bionic
Reading

Četiri osobe uhićene su u Peruu zbog sumnje na ubojstvo nekoliko desetaka pretilih osoba kako bi prodali njihovo masno tkivo za kozmetičku upotrebu na području Europe. Skupina muškaraca žrtve je navodno vrebala na zabačenim cestama te ih mamila lažnim ponudama za posao. Njihovo isisano salo prodavali su za 15 tisuća dolara po litri

Drugi osumnjičeni članovi bande su u bijegu, uključujući dva državljanina Italije.

Na novinskoj konferenciji peruanske policije novinarima su pokazane dvije boce s ljudskim salom te fotografije jedne od žrtava, prenosi Večernji list.

Osumnjičenici su navodno policiji izjavili kako su ubijali ljude kako bi im u pokretnom laboratoriju izvukli salo i prodavali ga kozmetičkim i farmaceutskim kompanijama u Europi, no izravna veza za sada nije utvrđena.

Policija je prvog osumnjičenika, dok je sa sobom nosio bocu sa salom, uhitila početkom ovog mjeseca. Jedan od osumnjičenika otkrio je policiji kako su salo prodavali posrednicima u gradu Limi te da je vođa bande Hilario Cudena predvodnik organiziranja takvih ubojstava već desetljećima. Naziv bande je Pishtacos, po antičkoj peruanskoj legendi to su ubojice koji su napadali ljude na zabačenim cestama i ubijali ih zbog njihova sala.

Osim za odbjeglim članovima bande policija traga i za potencijalnim kupcima sala.