šteta 7000 kuna

U Zagrebu se pretvarao da je član vjerske misije pa nadležnog svećenika prevario da je njihov član; ukrao je novac i provalio mu u automobil

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 09.06.2021 15:13
  • Objavljeno 09.06.2021 u 13:51
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela prijevare i kaznenog djela krađe

Naime policija sumnja da je od 10. do 18. svibnja, prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem protupravnog prisvajanja, u više navrata putem mobilnog uređaja stupio u kontakt s 52-godišnjim svećenikom jedne od vjerskih misija u Zagrebu s područja Medveščaka te ga doveo u zabludu lažno se predstavljajući kao pripadnik te misije kojemu je prijeko potrebna financijska pomoć.

Isto je tako, sumnja se, u više navrata dolazio do prostorija misije te je od svećenika, a sve na temelju izmišljene priče i lažnog predstavljanja, kao i zadobivenog povjerenja, dobio novac koji nije imao namjeru vratiti, i to u ukupnom iznosu od 3300 kuna i 150 eura. Nadalje, 18. svibnja, prilikom posjeta misiji, sumnja se da je iskoristio nepažnju 52-godišnjeg svećenika i otuđio ključeve njegova osobnog automobila marke VW Passat zagrebačkih registarskih oznaka te je 30. svibnja, dok je svećenik održavao vjersko slavlje, došao do parkiranog osobnog automobila, otključao ga i otuđio torbicu.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 7000 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici podnijeli su posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.