covid-19 u metropoli

U Zagrebu od 974 testirane osobe 201 pozitivna na koronavirus od čega 14 učenika

11.10.2020 u 11:15

Bionic
Reading

U Gradu Zagrebu u protekla 24 sata testirane su 974 osobe na SARS-CoV-2, od kojih je kod 201 utvrđena bolest, a za 356 osoba izrečena je mjera samoizolacije, priopćeno je u nedjelju iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"

Među njima 64 novooboljele osobe za sada negativne epidemiološke anamneze, 98 osoba su kontakti covid pozitivnih osoba, a kod tri osobe moguće je izlaganje u zdravstvenom sustavu, kaže se i dodaje da je kod pet osoba moguće izlaganje na obiteljskim svečanostima i okupljanjima, a jedna je osoba doputovala iz BiH.

Također, kod jedne osobe je mogući uzrok izloženost na vjerskom okupljanju, kod tri izloženost na sportskim aktivnostima, a kod sedam osoba tijekom izlazaka.

Četiri su novooboljele osobe strani državljani, od kojih je jedna osoba iz azila, kaže se i dodaje da je obrada za 15 osoba još u tijeku.

Nije bilo pozitivnih korisnika niti djelatnika domova za starije osobe na području grada Zagreba, no tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod šest učenika osnovnih škola te osam učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 64 učenika i jednog nastavnika osnovnih te 155 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalaze 24 osobe.

Trenutno su u Gradu Zagrebu 852 aktivna slučaja, a 3266 osoba se nalazi u samoizolaciji, zaključuje se u priopćenju NZJZ "Dr. Andrija Štampar".