novi podaci

U Zagrebačkoj županiji do sada 86 potvrđenih na COVID-19

04.04.2020 u 12:32

Bionic
Reading

Na području Zagrebačke županije do subote je ukupno evidentirano 86 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, što je dvije osobe više nego dan ranije, najnoviji su podaci Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije

"Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području Zagrebačke županije do subote 4. travnja u 11 sati evidentirano je 86 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom", ističe se u priopćenju.

U odnosu na podatke od petka, radi se o dvije osobe više. Do sada je izliječeno osam osoba, a jedna je umrla.

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije ima osam ispostava na svom području. Svaka ispostava obrađuje podatke za grad sjedište ispostave i okolne općine. Grad Sveta Nedelja jedini je grad koji nema svoju ispostavu, već se podaci obrađuju u Ispostavi Samobor.

Od ukupno 86 oboljelih osoba, najviše ih je evidentirano na području Velike Gorice, 27, gdje je zabilježen i jedan smrtni slučaj.

Po broju oboljelih slijede Zaprešić (19), Sveta Nedelja i Samobor (15+3), Dugo Selo (11), Ivanić-Grad (6), Sv. Ivan Zelina (3), dok je po jedan oboljeli evidentiran u Jastrebarskom i Vrbovcu.

  • +16
Drive in testiranje na koronavirus Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

Sljedeće informacije bit će objavljene u nedjelju, 5. travnja, oko 11 sati na web stranicama Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr.

Na području Zagrebačke županije do sad su u ispostavama Samobor i Velika Gorica osposobljene covid-19 ambulante za uzimanje briseva za testove na koronavirus, a od ponedjeljka 6. travnja s radom kreće i Ispostava Ivanić-Grad. Brisevi se uzimaju isključivo na nalog liječnika obiteljske medicine, i to za osobe s područja koja ta ispostava pokriva.

Stanovnike Zagrebačke županije poziva se da poštuju upute Stožera civilne zaštite RH kako bi se odgovornim ponašanjem pridonijelo smanjenju širenja zaraze koronavirusa.