koronavirus

U Vinkovcima 17 pozitivnih, zarazili se prošli vikend na krizmi i prvoj pričesti na kojoj je bio i nadbiskup Hranić

27.09.2020 u 10:51

Bionic
Reading

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 19 novozaraženih osoba koronavirusom, među kojima je 17 osoba iz Vinkovaca, te po jedna iz Ostrova i Cerića, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite

Iz Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije povećani broj novozaraženih koronavirusom, posebice u Vinkovcima, dovode u vezu s krizmom i prvom pričesti koje su proteklog vikenda održane u vinkovačkim župama Sv. Ćirila i Metoda u Radićevom bloku i Blaženoga Alojzija Stepinca u Mirkovcima.

U crkvi Sv. Ćirila i Metoda u Radićevom bloku sakrament svete potvrde primili su krizmanici župe Sv. Ćirila i Metoda i župe Blaženoga Alojzija Stepinca s Filijalom Mala Bosna, a u nedjelju, u župnim crkvama i u filijalnoj crkvi održan je obred prve pričesti.

Krizmatelj krizmanicima iz tih župa bio je i nadbiskup đakovačko-osječki, mons. Đuro Hranić koji je, kako se neslužbeno doznaje, također među novopozitivnim osobama na COVID-19.

Iz Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije poručuju kako je situacija pod kontrolom te se pomno prati i analizira, a javnost će pravodobno biti izvješćena.

Od početka epidemije, na području Vukovarsko-srijemske županije obolilo je 805 osoba, od kojih je 709 osoba izliječeno, a ukupno je 16 preminulih osoba. Trenutno je osam osoba hospitalizirano, a u samoizolaciji je 457 osoba.

U protekla 24 sata testirano je 169 osoba, te je testiranih do sada na području županije 11238 oosba.