TREĆA ZAPLJENA

U Varaždinu petorica privedena zbog droge

10.09.2009 u 12:09

Bionic
Reading

Varaždinska policija privela je petoricu muškaraca koje sumnjiče za uzgoj i distribuciju opojnih droga, a načelnik Krim policije Policijske uprave varaždinske Darko Jurčec rekao je novinarima da se radi se o trećoj zapljeni u posljednjih mjesec dana

Policija je ovog puta pretragom stana u užem centru grada, kojim se koriste 23-godišnji Nijemac i 20-godišnji hrvatski državljanin, pronašla devet stabljika indijske konoplje u rastu visine 45 centimetara iz umjetnog uzgoja, 35 grama marihuane, 23 PVC smotuljka s amfetaminima ukupne težine 76,6 grama, 105 sjemenki indijske konoplje, dvije nargile za konzumaciju marihuane inhaliranjem te raznu tehničku robu.

Obojica su privedena istražnom sucu u Varaždinu, koji je 23-godišnjem njemačkom državljaninu odredio 48-satno zadržavanje, dok je 20-godišnjak pušten na slobodu.

U sklopu te istrage policija je pretražila i stan 28-godišnjeg muškarca i pronašla osam komada lijeka "Subotex", koji se nalazi na popisu opojnih droga. Prilikom privođenja na kriminalističku obradu 25-godišnjaka on je dragovoljno izručio PVC smotuljak u kojem je bilo 1,4 grama marihuane, kaže policija, koja je jučer popodne pretražila i stan 36-godišnjeg muškarca.

Kod njega su našli 10 PVC smotuljaka s opojnim drogama ukupne težine 44,1 gram te stabljiku indijske konoplje u rastu visine 125 centimetara, koju je zasadio u dvorištu.

Po završetku kriminalističke obrade, slijedi podnošenje kaznenih prijava zbog kaznenih djela iz područja zlouporabe opojnih droga.

Prema riječima načelnika Krim policije Darka Jurčeca, droge u Varaždinu ima, no posljednje zapljene nisu indikator da je ima više, nego da je policija uvijek prisutna te da radi na njezinom suzbijanju.